Nieuws en verhalen

Buurtmoeder Fatima Mellouk geeft startsein binnentuin Peperklip
Nieuws
20 mei 2021

Op de Kop van Zuid staat het markante gebouw de Peperklip. Dit woongebouw, gebouwd in de jaren '80, is de afgelopen jaren flink opgeknapt. Het binnenterrein was ook toe aan een opknapbeurt. En ook dat is nu gerealiseerd.

Een zwemdiploma en een betere wijk!
Nieuws
12 april 2021

Twee jaar geleden startte Humanitas een bijzondere actie in het gebied Feijenoord. Kinderen konden kosteloos hun zwemdiploma-A halen. In een havenstad, omringd door water is het immers belangrijk dat kinderen goed kunnen zwemmen.

Kind & Koffie in Villa Zebra
Nieuws
26 november 2020

Als je thuis bent met kleine kinderen is het best fijn om even wat afleiding te hebben. Zeker nu er vanwege corona niet veel mogelijkheden zijn om samen iets buiten de deur te doen.

Wat is er veel te doen op de Zomercampus!
Nieuws
25 augustus 2020

De zomervakantie is bijna voorbij, maar de kinderen uit de wijken Feijenoord en Kop van Zuid genieten nog volop van al het leuks dat er te doen is in en om het Huis van de Wijk de Dam.

Eerste mooie 2 weken van Zomercampus010 in Feijenoord
Nieuws
31 juli 2020

De afgelopen 2 weken waren er dagelijks ruim 80 kinderen uit Feijenoord en Kop van Zuid die zichtbaar genoten van de Zomercampus010 op de locatie de Dam in Feijenoord.

Nieuwe look, nieuwe beleving: make-over Huis van de Wijk Kop van Zuid
Nieuws
3 oktober 2019

Het Huis van de Wijk op de Kop van Zuid heeft een nieuwe look. Het vernieuwde interieur zorgt voor een huiselijke uitstraling waar je als wijkbewoner nog meer thuis voelt.

Buitenclub van start op 3 juli in het Hefpark
Nieuws
23 juli 2019

Lekker buiten bezig zijn! Schoffelen, snoeien, plantjes poten, onkruid wieden. Even de bezem er doorheen. Dat kan allemaal bij de Buitenclub in het Hefpark.

Aangepaste openingstijden Peperlink tijdens de zomervakantie
Nieuws
23 juli 2019

Tijdens de zomervakantie heeft het Huis van de Wijk de Peperlink aangepaste openingstijden.

Samen gezond ouder van start
Nieuws
9 mei 2019

Veel mensen vinden het moeilijk om af te vallen, weten niet precies wat nu ‘gezond koken’ is en hebben moeite met het vinden van een passende beweegactiviteit.

Avond voor en door jongeren
Nieuws
9 mei 2019

Samen met Stedelijk Team Jongerenwerk, het Jeugd Interventie Team en betrokken jongeren uit Feijenoord en de Kop van Zuid organiseerde Humanitas op 14 november jl. in Sporthal Persoonshal een avond voor en door jongeren.

Bewonersavond in Villa Zebra
Nieuws
9 mei 2019

Dinsdagavond 13 november jl. organiseerde Humanitas een bijeenkomst voor de bewoners op de Kop van Zuid om hen te informeren over de vele onderwerpen waar Humanitas zich binnen de welzijnsopdracht mee bezig houdt.

De Eettafel: schuif aan!
Nieuws
13 maart 2019

Elke derde woensdag van de maand kun je voor slechts €5 in Huis van de Wijk De Peperlink aanschuiven bij De Eettafel.

Kerstgourmet in speeltuin de Vuurklip
Nieuws
13 maart 2019

Op dinsdag 18 december jl. hebben ruim dertig ouderen en alleenstaanden kunnen genieten van een gezellige kerstavond.

Winterfair in De Peperlink
Nieuws
13 maart 2019

Een enthousiaste groep vrijwilligers van het Huis van de Wijk De Peperlink organiseerde op 21 november jl. een winterfair.

Zomerklipfeest 2018
Nieuws
13 maart 2019

De Rotterdamse Munt organiseerde op woensdagmiddag 12 september jl. het allereerste Zomerklipfeest op binnenterrein van Huis van de Wijk De Peperclip.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden