Een zwemdiploma en een betere wijk!

12 april 2021
Twee jaar geleden startte Humanitas een bijzondere actie in het gebied Feijenoord. Kinderen konden kosteloos hun zwemdiploma-A halen. In een havenstad, omringd door water is het immers belangrijk dat kinderen goed kunnen zwemmen. Daarom sloegen Humanitas en Sportbedrijf Rotterdam de handen ineen om dit mooie aanbod te doen.

Er was veel animo voor en inmiddels hebben veel kinderen een zwemdiploma op zak. Deelname aan de zwemactie was echter niet vrijblijvend. Ouders werd gevraagd om iets terug te doen voor hun wijk. Omdat we uiteindelijk samen de wijk maken.

Zwemouder

Een van de ouders is Saba Ghirmay. Zij woont in Feijenoord en ontdekte dit aanbod toen haar dochter zes jaar oud was. Dochterlief heeft inmiddels haar A-diploma gehaald en is nu bezig met zwemles voor het B-diploma. Saba is afkomstig uit Eritrea en woont inmiddels alweer een aantal jaren in Rotterdam. Zij zoekt naar mogelijkheden om de taal nog beter te beheersen en heeft zich ingeschreven voor een opleiding Zorg & Werk om later thuiszorg of huishoudelijk werk te kunnen doen. Het wachten is echter nog op de start van de opleiding, zodra de coronamaatregelen zijn opgeheven. “Ik wil graag oudere mensen helpen, dus ik hoop dat de opleiding snel begint" zegt Saba.

Huisbezoeken

Saba vindt het niet meer dan logisch dat zij voor de gratis zwemlessen iets terug doet. Bovendien biedt vrijwilligerswerk haar een mooie kans om meer mensen te leren kennen, de taal nog beter te leren spreken en ervaring op te doen. Op dit moment doet zij voor Humanitas huisbezoeken aan 75-plussers in de wijk. “Ik vind dat heel leuk en interessant. Ik ben vooral nieuwsgierig naar hoe andere mensen leven en wat hen bezighoudt. En ik vind het heel verrassend hoe fit veel ouderen zijn. Mijn moeder is 70 jaar en ik vond dat al ‘oud’. Maar ik ben pas aan de deur geweest bij iemand die 88 jaar is en die was vol energie en actief. Dan realiseer ik me dat mijn moeder eigenlijk nog best jong is.”

Naast haar vrijwilligerswerk voor Humanitas is Saba op meer vlakken actief. Zij gaat samen met buurtgenoten koken in de wijk en ze gaat nog meer vrijwilligerswerk doen. Zeker zolang ze niet aan haar opleiding kan beginnen.

Kom in actie

Heeft uw kind ook meegedaan aan de actie om zijn of haar zwemdiploma-A te halen? En wilt u daarom ook iets terugdoen voor uw wijk? Bijvoorbeeld huisbezoeken bij ouderen, belmaatje zijn of meewerken aan activiteiten in de wijk? Meld u dan aan bij Anita Steenbergen op 06 12 46 57 03.

Verder lezen

Meer nieuws
Kind & Koffie in Villa Zebra

Als je thuis bent met kleine kinderen is het best fijn om even wat afleiding te hebben. Zeker nu er vanwege corona niet veel mogelijkheden zijn om samen iets buiten de deur te doen.

Wat is er veel te doen op de Zomercampus!

De zomervakantie is bijna voorbij, maar de kinderen uit de wijken Feijenoord en Kop van Zuid genieten nog volop van al het leuks dat er te doen is in en om het Huis van de Wijk de Dam.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden