Eerste mooie 2 weken van Zomercampus010 in Feijenoord

31 juli 2020
De afgelopen 2 weken waren er dagelijks ruim 80 kinderen uit Feijenoord en Kop van Zuid die zichtbaar genoten van de Zomercampus010 op de locatie de Dam in Feijenoord. De eerste dag was het voor de kinderen best spannend. Maar ook voor de ouders die niet zo goed wisten wat hun kinderen te wachten stond. Gelukkig waren de kinderen als snel gewend en kwamen ze elke ochtend of middag vrolijk binnen om zich aan te sluiten bij hun eigen groepje en vertrouwde mentor.

Humanitas heeft een heel mooi programma voor de kinderen samengesteld deze zomer. En dit in samenwerking met veel verschillende partners uit de wijk zelf, waaronder You Talent, House of Esports, Suave Global en nog een aantal kleinere lokale aanbieders. Met elkaar maken we het mogelijk dat ieder deelnemend kind 10 dagen lang allemaal verschillende activiteiten kan doen, zoals zingen, dansen, hockeyen, toneelspelen, creatieve workshops volgen, koken, tuinieren en knutselen met afval. Natuurlijk gebeurt het wel eens dat in deze enorme logistiek een aanbieder niet komt opdagen. Gelukkig konden wij altijd een beroep doen op You Talent die met veel flexibiliteit en creativiteit snel een activiteit kunnen neerzetten. En dan niet te vergeten beginnen de kinderen hun dagprogramma helemaal goed dankzij de 2 fantastische moeders uit de wijk die elke ochtend vanaf 7 uur bezig zijn met ontbijt- en lunchpakketjes voorbereiden. Tasjes met verse broodjes, fruit, een lekkere koek en drinken staan klaar zodat de kinderen iedere dag weer met voldoende energie aan de activiteiten of de onderwijsuren konden beginnen.

Donderdagmiddag 30 juli werd het eerste blok feestelijk afgesloten. Ruim 80 kinderen, ouders, broertjes en zusjes genoten van de springkussens en de onbeperkte poffertjes die vers werden gebakken. De zon scheen, 300 bekertjes drinken werden gulzig opgedronken en sommige kinderen namen huilend afscheid van hun mentor... Daar doen we het toch voor?!

Verder lezen

Meer nieuws
Nieuwe look, nieuwe beleving: make-over Huis van de Wijk Kop van Zuid

Het Huis van de Wijk op de Kop van Zuid heeft een nieuwe look. Het vernieuwde interieur zorgt voor een huiselijke uitstraling waar je als wijkbewoner nog meer thuis voelt.

Buitenclub van start op 3 juli in het Hefpark

Lekker buiten bezig zijn! Schoffelen, snoeien, plantjes poten, onkruid wieden. Even de bezem er doorheen. Dat kan allemaal bij de Buitenclub in het Hefpark.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden