Kind & Koffie in Villa Zebra

26 november 2020
Als je thuis bent met kleine kinderen is het best fijn om even wat afleiding te hebben. Zeker nu er vanwege corona niet veel mogelijkheden zijn om samen iets buiten de deur te doen. Gelukkig kan je op woensdagochtend met je kind naar Kind & Koffie bij Villa Zebra in de Stieltjesstraat. Daar kan je samen met je kind spelen, knutselen, (voor)lezen én andere ouders ontmoeten.

Vandaag, 25 november, zijn er vijf kinderen, vergezeld door hun mama’s en één papa. Er hangt een rustige, ongedwongen sfeer. De kinderen zijn hier al een paar keer eerder geweest, dus ze voelen zich hier thuis.

Eerst vertelt Simone een verhaal over de knikkeruil. Waar zit hij verstopt? Simone van Gerven volgt de docentopleiding Beeldende kunst & educatie en doet bij Villa Zebra praktijkervaring op. Gretig wijzen de kinderen aan waar de uil en zijn vriendjes zich verstopt hebben. Dan is het knutseltijd. Samen maken ze een knikkerbaan. “Tadááá..” roept een van hen, trots dat zijn knikker zonder haperen door de baan gaat. Uiteindelijk zijn vooral de papa en de mama’s nog in de weer met schaar en lijmpistool, terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn. Tot slot een rustmomentje: de ouders praten met elkaar, delen wat opvoedkundige tips en de kinderen genieten van een schaaltje vers fruit. Dan is het tijd om te gaan en wordt een uitzwaailiedje gezongen.

Kom meedoen

Georgette van Oosten van Villa Zebra en vrijwilligster Montana Polderman van initiatiefnemer Humanitas verheugen zich altijd op deze Kind & Koffie ochtenden. Montana verzorgt de koffie en de fruithapjes en vindt het altijd heel gezellig met de groep kinderen. "En er is nog plek voor meer kinderen," zegt Georgette. "Het zou fijn zijn als er een nog grotere diversiteit van ouders en kinderen mee komt doen. Ook vanuit Feijenoord en Katendrecht. Ik weet zeker dat kinderen en ouders baat hebben bij dit uurtje op de woensdagochtend. Om de kinderen veilig samen te laten spelen én als ouder bij te praten."

Verder lezen

Meer nieuws
Wat is er veel te doen op de Zomercampus!

De zomervakantie is bijna voorbij, maar de kinderen uit de wijken Feijenoord en Kop van Zuid genieten nog volop van al het leuks dat er te doen is in en om het Huis van de Wijk de Dam.

Eerste mooie 2 weken van Zomercampus010 in Feijenoord

De afgelopen 2 weken waren er dagelijks ruim 80 kinderen uit Feijenoord en Kop van Zuid die zichtbaar genoten van de Zomercampus010 op de locatie de Dam in Feijenoord.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden