Buurtmoeder Fatima Mellouk geeft startsein binnentuin Peperklip

20 mei 2021
Op de Kop van Zuid staat het markante gebouw de Peperklip. Dit woongebouw, gebouwd in de jaren '80, is de afgelopen jaren flink opgeknapt. Het binnenterrein was ook toe aan een opknapbeurt. En ook dat is nu gerealiseerd.

Reden genoeg voor buurtmoeder Fatima Mellouk om buurtbewoners bij elkaar te roepen voor een leuke avond, met uiteraard lekker eten. Fatima maakte vorige week, in haar eigen keuken, een overheerlijke Marokkaanse maaltijd. Aangezien het een van de laatste dagen van de vastenmaand Ramadan was, werd de iftar gecombineerd met het samenkomen van zo een dertig buurtbewoners in het binnenterrein.

Een leuke en aantrekkelijke plek

Wijkadviseur Daniëlle Schmidt greep deze bijeenkomst aan om gesprekken te voeren met de buurtbewoners, die al een lange tijd niet meer bij elkaar kwamen. “Uit die gesprekken kwam telkens één onderwerp naar boven, en dat is het gemis van het samen komen van de bewoners. Nu het binnenterrein opgeknapt is, wil men vaker dit soort bijeenkomsten organiseren. Met kinderen zijn we nu in gesprek over buitenactiviteiten en misschien zelfs kamperen.”

Het binnenterrein heeft onder andere een nieuw speeltuintje gekregen, nieuwe picknickbankjes, een variatie aan flora en fauna en een mooi nieuw grasveld. Voorheen werd het terrein weinig gebruikt door de bewoners. Zo stonden er bijvoorbeeld geen bankjes. Dat is nu anders en is het binnenterrein een leuke en aantrekkelijke plek geworden om lekker te genieten van de buitenruimte en van elkaar.

Samen komen en samen koken

Schmidt: “Vroeger kwamen de bewoners wel vaker bij elkaar, bijvoorbeeld tijdens koffieochtenden in het Huis van de Wijk Vuurplaat. Maar door corona stopten die bijeenkomsten ook. Juist daarom is het mooi dat het terrein nu opgeknapt is en kunnen we, samen met de bewoners, veel inzetten op buitenprogramma’s.” Dat de behoefte om samen te komen groot is, was wel te merken. Vooral het samen koken was een groot gemis."

Verder lezen

Meer nieuws
Een zwemdiploma en een betere wijk!

Twee jaar geleden startte Humanitas een bijzondere actie in het gebied Feijenoord. Kinderen konden kosteloos hun zwemdiploma-A halen. In een havenstad, omringd door water is het immers belangrijk dat kinderen goed kunnen zwemmen.

Kind & Koffie in Villa Zebra

Als je thuis bent met kleine kinderen is het best fijn om even wat afleiding te hebben. Zeker nu er vanwege corona niet veel mogelijkheden zijn om samen iets buiten de deur te doen.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden