Nieuws en verhalen

Empowerment & Beweging: lekker in je vel!
Afrikaanderwijk
13 september 2021

Sinds vorig jaar werkt Humanitas samen met Stichting InMovement. Zij bieden een cursus ‘Empowerment & Beweging’ voor mensen die beter in hun vel willen zitten en hun leefstijl willen aanpakken.

Ruim baan voor jonge startende ondernemers
Hillesluis
6 september 2021

Humanitas investeert in de persoonlijke ontwikkeling van jongeren in de wijk. Door het bieden van workshops, trainingen, stages of plekken om leerervaring op te doen. Humanitas helpt hen ook bij het vinden van een baan. Soms door ondersteuning te bieden aan jongeren die een eigen onderneming willen starten.

Taalambassadeurs helpen taal begrijpelijk maken
Afrikaanderwijk
3 september 2021

Stichting Humanitas werkt sinds kort intensief samen met Stichting Lezen en Schrijven. Samen begeleiden ze vier ‘taalambassadeurs’ die bij Lezen en Schrijven zijn aangesteld.

Sharmine: taalambassadeur in de startblokken
Hillesluis
1 september 2021

Sharmine Tweeboom mag zich tegenwoordig taalambassadeur noemen. Haar taak wordt het promoten van taalonderwijs, het delen van haar verhalen als ervaringsdeskundige en instanties helpen hun taalgebruik begrijpelijker te maken.

Stagiaires als rolmodel
Hillesluis
30 augustus 2021

Humanitas biedt graag jongeren kansen om werkervaring op te doen en zich te ontplooien. Nezos Demirel, wijkregisseur in Hillesluis is trots op ‘haar’ jongeren die bij Humanitas stage lopen.

Gamen én bewegen in de wijk!
Feijenoord
30 augustus 2021

Het zal niemand ontgaan zijn. Deze zomer kon de jeugd deelnemen aan leuke, sportieve en leerzame activiteiten. Georganiseerd in alle wijken van Feijenoord.

WIJ010 – kickboksen in de buitenlucht
Vreewijk
25 augustus 2021

Het zal niemand ontgaan zijn, maar deze zomer kon de jeugd deelnemen aan leuke, sportieve en leerzame activiteiten. Georganiseerd in alle wijken van Feijenoord. Onder de noemer ‘WIJ010’ is een scala aan activiteiten aangeboden in de huizen van de wijk of op pleinen. Zoals basketballen, voetballen, e-gamen, skaten, leren acteren, theater- of circusles.

Koken in de vakantie
Vreewijk
19 augustus 2021

Zoals elke zomer wordt er weer van alles georganiseerd. Het vakantieprogramma zit vol met activeiten zoals; Real life games, basketbal, freerunnen en ook koken! Team Vreewijk van Humanitas heeft het er druk mee, want het blijkt een groot succes.

Sleutelfiguren, de bouwstenen van de wijk
Hillesluis
22 juli 2021

Elke buurt of wijk kent ze. Ze zijn betrokken, actief en zitten bijna nooit stil. Sleutelfiguren zijn eigenlijk onmisbaar in een wijk.

Infoplein in ‘huiselijke setting’ geopend in Hillevliet
Hillesluis
20 juli 2021

Vorige week werd het nieuwe Infoplein in Huis van de Wijk Hillevliet eindelijk geopend. Bij die Infopleinen, die in verschillende wijken gehuisvest zijn in Huizen van de Wijk, kunnen mensen terecht voor hulp bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren, geldproblemen of bij het zoeken van werk.

Mannen in Beweging; sporten en sociaal contact
Hillesluis
16 juli 2021

Wanneer je het Huis van de Wijk Hillevliet binnenwandelt, zit hij daar, achter de balie. Hij verwelkomt je met een glimlach, ontvangt je en helpt je. Hij zit daar al sinds 2019 maar hij doet veel meer dan alleen mensen welkom heten.

Blijf je thuis deze zomer? Doe mee met de zomeractiviteiten!
algemeen
13 juli 2021

Deze zomer worden er weer veel leuke, sportieve en leerzame activiteiten georganiseerd in Feijenoord. Er is voor iedereen wel wat te beleven. Hou je van dansen, theater of hou je het liever rustig. Kijk dan eens in de zomerkrant!

Al 40 jaar lang een betrokken vrijwilliger
Bloemhof
13 juli 2021

Het was een feestelijke middag, vorige week in het Huis van de wijk Irene, in Bloemhof. Tijdens de wekelijkse samenkomst van ouderen, werd namelijk een bijzonder iemand in het zonnetje gezet. Vrijwilliger Lien van der Schalie werd 75 jaar en haar man Ruud was een paar dagen eerder ook de 75 gepasseerd.

De Regenboog in Bloemhof, speelplezier met juf Annie
Bloemhof
12 juli 2021

In Bloemhof staat een schattig en pittoresk speeltuintje. Zo op het eerste gezicht zou je het geen speeltuin noemen. Eerder een binnentuin van een woonblok. Maar speeltuin De Regenboog is echt een speeltuin.

Bijzondere audiotour IN AFRI
Afrikaanderwijk
29 juni 2021

Als je de komende tijd door de Afrikaanderwijk loopt, moet je niet raar opkijken wanneer je mensen met oortjes in en een mobiel in de hand door de wijk ziet wandelen. Waarschijnlijk blijven zij bij verschillende plekken stilstaan. Want deze mensen lopen namelijk de audiotour ‘IN AFRI’, van theatergezelschap WAT WE DOEN.

GGD, huisartsen en Humanitas werken samen voor goede voorlichting over vaccinatie
Afrikaanderwijk
20 juni 2021

Veel wijkbewoners in het gebied Feijenoord hebben nog twijfels over vaccinatie. Huisartsen en de GGD zijn daarom een voorlichting en vaccinatie initiatief gestart.

Welkom terug, de huizen van de wijk zijn weer open!
algemeen
7 juni 2021

Nu het de goede kant opgaat met de besmettingen zijn de huizen van de wijk weer open. Fijn hoor, we hopen dat je snel weer naar je favoriete activiteit komt!

Studio Oleander, veel meer dan alleen een chillplek
Bloemhof
2 juni 2021

Het was een drukte van jewelste op het Oleanderplein in Bloemhof. Gisteren werd Studio Oleander feestelijk geopend. Vele kinderen en jongeren stonden op het plein te wachten alsof de koning elk moment zou arriveren.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden