Nieuws en verhalen

GGD, huisartsen en Humanitas werken samen voor goede voorlichting over vaccinatie
Afrikaanderwijk
20 juni 2021

Veel wijkbewoners in het gebied Feijenoord hebben nog twijfels over vaccinatie. Huisartsen en de GGD zijn daarom een voorlichting en vaccinatie initiatief gestart.

Welkom terug, de huizen van de wijk zijn weer open!
algemeen
7 juni 2021

Nu het de goede kant opgaat met de besmettingen zijn de huizen van de wijk weer open. Fijn hoor, we hopen dat je snel weer naar je favoriete activiteit komt!

Studio Oleander, veel meer dan alleen een chillplek
Bloemhof
2 juni 2021

Het was een drukte van jewelste op het Oleanderplein in Bloemhof. Gisteren werd Studio Oleander feestelijk geopend. Vele kinderen en jongeren stonden op het plein te wachten alsof de koning elk moment zou arriveren.

Jongeren van Startmotor trekken zich het lot van ouderen in Vreewijk aan
Vreewijk
21 mei 2021

De Startmotor, in Vreewijk, wil Rotterdamse jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 27 jaar een betaalbaar alternatief bieden op de oververhitte woningmarkt. Humanitas ging een samenwerking met ze aan om eenzame ouderen een bezoekje te brengen.

Buurtmoeder Fatima Mellouk geeft startsein binnentuin Peperklip
Kop van Zuid
20 mei 2021

Op de Kop van Zuid staat het markante gebouw de Peperklip. Dit woongebouw, gebouwd in de jaren '80, is de afgelopen jaren flink opgeknapt. Het binnenterrein was ook toe aan een opknapbeurt. En ook dat is nu gerealiseerd.

Rachel dopt haar eigen boontjes
Vreewijk
19 mei 2021

Rachel Spaans mag zich sinds kort coördinator / beheerder noemen van Het Bouwhuis in Vreewijk. Een mooie afronding van een moeilijke periode, waarin ze vanwege privé omstandigheden zonder werk samen met haar zoon kwam wonen in een nieuwe omgeving. Wat doe je dan om een beetje te wennen?

Kinderkrant Afrikaanderwijk, Het laatste nieuws én meer
Afrikaanderwijk
17 mei 2021

De gebeurtenissen in de wijk, gezien door de ogen van de kinderen. Of gewoon de hobby’s, dromen en wensen van kinderen. Dit soort onderwerpen lees je niet dagelijks in de krant. Maar wél in de kinderkrant van de Afrikaanderwijk. Daar is een groepje kinderen, onder bezielende leiding van Peter Klein Gunnewiek, de Kinderkrant Afrikaanderwijk gestart.

Syrische vluchtelinge Alice: ik oefende dagenlang het gesprek
Feijenoord
12 mei 2021

Alice Mousa heeft sinds kort een mooie baan bij Primark. Maar het pad daar naar toe was beslist niet gemakkelijk. In 2018 ontvluchtte ze Syrië samen met haar zoon en woont nu in Feijenoord. Ze moest natuurlijk inburgeren, maar wilde ook graag wat om handen hebben en zich nuttig maken.

Proeven van elkaars heerlijke recepten
Afrikaanderwijk
10 mei 2021

Het islamitische vastenmaand Ramadan is bijna voorbij. Rotterdamse moslims maken zich op voor het afsluitende Suikerfeest. In de Afrikaanderwijk wilde ‘Kookgroep Lalla Rookh’ een iftar maaltijd koken voor de buurt. De iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang.

Voormalig vrijwilliger adviseert: ga er gewoon voor!
Feijenoord
10 mei 2021

Gulizar Jasarova was onzeker. Ze had al zeker 20 jaar niet meer gewerkt. Al haar aandacht ging jarenlang naar de opvoeding van haar haar twee kinderen. Ze leefde van een bijstandsuitkering. En door privé omstandigheden kon zij haar opleiding niet afmaken.

Gezond eten. Dat is de basis van alles
algemeen
3 mei 2021

Het geurt heerlijk vandaag (vrijdag 30 april) in het Huis van de Wijk De Dam. Daar wordt gehakt, gesneden, gebakken en gekookt. Er worden 250 smakelijke en vooral gezonde ‘presentjes’ gemaakt voor de leerlingen van de Agnesschool.

Koningsdag in Feijenoord
algemeen
28 april 2021

Koningsdag (en de dagen erom heen) werd voor het tweede jaar minder groots en uitbundig gevierd dan we traditioneel gewend zijn. Geen pleinen vol feestende mensen, kinderen met kleedjes vol koopwaar en swingende muziekconcerten.

Van BalkonParade naar Muzieksalon
algemeen
26 april 2021

Om ouderen in Coronatijd toch gezelligheid en activiteit te bieden, organiseerde Humanitas in het voorjaar van 2020 de BalkonParade. Muzikale optredens in verschillende muziekstijlen in 15 seniorencomplexen van Woonstad en Vestia. Een succes dat een vervolg kreeg met het BalkonDanspaleis en de Muzieksalon.

Empowerment & Beweging: lekker in je vel!
Afrikaanderwijk
23 april 2021

Sinds vorig jaar werkt Humanitas samen met Stichting InMovement. Zij bieden een cursus ‘Empowerment & Beweging’ voor mensen die beter in hun vel willen zitten en hun leefstijl willen aanpakken.

Een zwemdiploma én een praatje aan de deur
Afrikaanderwijk
14 april 2021

Haar naam doet exotisch aan: Josefa Fonseca Gutierrez. En dat klopt ook wel. Zij is 12 jaar geleden vanwege de liefde verhuisd van Peru naar Rotterdam. Josefa is moeder van twee dochters, waarvan er eentje vorig jaar haar eerste zwemdiploma haalde.

Een zwemdiploma en een betere wijk!
Kop van Zuid
12 april 2021

Twee jaar geleden startte Humanitas een bijzondere actie in het gebied Feijenoord. Kinderen konden kosteloos hun zwemdiploma-A halen. In een havenstad, omringd door water is het immers belangrijk dat kinderen goed kunnen zwemmen.

Wijkraadslid Bert Lemmens
Hillesluis
9 april 2021

Bert Lemmens schuift aan tafel om te vertellen over zijn werk als lid van de Wijkraad Hillesluis. Geboren en getogen in Brabant maar met een typisch Rotterdamse mentaliteit van niet lullen maar poetsen en opgestroopte mouwen.

Wijkraad Afrikaanderwijk, een vrijstaat- en gemeenschapsgevoel
Afrikaanderwijk
8 april 2021

Wijkraadslid Margreet Rolink geeft een rondleiding door de Afrikaanderwijk. Voor haar iets vanzelfsprekends, ze nam jarenlang als stadsambassadeur bezoekers op sleeptouw door de wijk. Er wordt gestopt bij het kunstatelier van Niffo, de ‘moeder van de wijk’.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden