Nieuws en verhalen

SOL gestart in Feijenoord!
gebied Feijenoord
4 april 2022

SOL van start als nieuwe welzijnsorganisatie in Feijenoord. We kijken uit naar mooie (nieuwe) samenwerkingen en initiatieven voor en door bewoners in de wijk.

Alle Huizen van de Wijk in de wijk Feijenoord op 1 april gesloten
gebied Feijenoord
31 maart 2022

De medewerkers van Stichting Humanitas werken momenteel aan een soepele overgang richting Sol. De nieuwe Welzijnspartij in de wijk Feijenoord.

Geen plannen voor de voorjaarsvakantie? Doe dan mee!
gebied Feijenoord
25 februari 2022

Doe mee met alle activiteiten! De hele voorjaarsvakantie is er van alles te doen in de verschillende wijken van het gebied Feijenoord.

Gouwe Ouwe DumDum
gebied Feijenoord
3 februari 2022

De afgelopen maanden stond rijdend buurthuis DumDum, een Ford Transit Camper uit 1978, op meerdere plekken in Rotterdam-Zuid.

Gebiedsgids Feijenoord 2021 - 2022 gereed
gebied Feijenoord
30 december 2021

De nieuwste versie van de gebiedsgids Feijenoord is weer beschikbaar. We zijn trots op de nieuwe gids.

Pleinactiviteiten in Hillesluis
Hillesluis
17 december 2021

Van 20 tot en met 24 december is er voor kinderen van alles te doen. Sport, spel, kunst. Keuze genoeg op de pleinen in Hillesluis.

Een heerlijke muzikale middag in de Brink
Vreewijk
2 november 2021

Fijn was het 23 oktober in de Brink. Dankzij vereende krachten heeft de Senioren Ouderen Denktank Vreewijk een heerlijke muzikale middag weten te organiseren in de Brink.

Heren Stamtafel in het Huis van de Wijk
Noordereiland
26 oktober 2021

Buiten regent het af en toe pijpenstelen, maar aan de stamtafel in het Huis van de Wijk dampt vandaag de koffie voor een zestal heren.

Open het HUIS
Noordereiland
25 oktober 2021

Wat heerlijk dat er 'zomaar' een flink aantal bezoekers terecht konden. Donderdag 14 oktober in het Huis van de Wijk Aan de kade, op het Noordereiland.

Voormalig vrijwilliger adviseert: ga er gewoon voor!
Feijenoord
22 oktober 2021

Gulizar Jasarova was onzeker. Ze had al zeker 20 jaar niet meer gewerkt. Al haar aandacht ging jarenlang naar de opvoeding van haar haar twee kinderen. Ze leefde van een bijstandsuitkering. En door privé omstandigheden kon zij haar opleiding niet afmaken.

Blijf je thuis deze herfstvakantie? Doe mee met alle activiteiten!
gebied Feijenoord
15 oktober 2021

Deze herfstvakantie worden er weer veel leuke, sportieve en leerzame activiteiten georganiseerd in Feijenoord. Er is voor iedereen wel wat te beleven. Hou je van dansen, voetballen, steppen of hou je het liever rustig? Doe dan mee!

Ontmoeting geeft weer ritme aan je dag!
Hillesluis
28 september 2021

Op kleine schaal gaan ontmoetingen voor ouderen door bij Humanitas in Feijenoord. Met elkaar koffie drinken is voor veel deelnemers een lichtpuntje in de week.

Sleutelfiguren, de bouwstenen van de wijk
Hillesluis
22 september 2021

Elke buurt of wijk kent ze. Ze zijn betrokken, actief en zitten bijna nooit stil. Sleutelfiguren zijn eigenlijk onmisbaar in een wijk.

Empowerment & Beweging: lekker in je vel!
Afrikaanderwijk
13 september 2021

Sinds vorig jaar werkt Humanitas samen met Stichting InMovement. Zij bieden een cursus ‘Empowerment & Beweging’ voor mensen die beter in hun vel willen zitten en hun leefstijl willen aanpakken.

Ruim baan voor jonge startende ondernemers
Hillesluis
6 september 2021

Humanitas investeert in de persoonlijke ontwikkeling van jongeren in de wijk. Door het bieden van workshops, trainingen, stages of plekken om leerervaring op te doen. Humanitas helpt hen ook bij het vinden van een baan. Soms door ondersteuning te bieden aan jongeren die een eigen onderneming willen starten.

Taalambassadeurs helpen taal begrijpelijk maken
Afrikaanderwijk
3 september 2021

Stichting Humanitas werkt sinds kort intensief samen met Stichting Lezen en Schrijven. Samen begeleiden ze vier ‘taalambassadeurs’ die bij Lezen en Schrijven zijn aangesteld.

Sharmine: taalambassadeur in de startblokken
Hillesluis
1 september 2021

Sharmine Tweeboom mag zich tegenwoordig taalambassadeur noemen. Haar taak wordt het promoten van taalonderwijs, het delen van haar verhalen als ervaringsdeskundige en instanties helpen hun taalgebruik begrijpelijker te maken.

Stagiaires als rolmodel
Hillesluis
30 augustus 2021

Humanitas biedt graag jongeren kansen om werkervaring op te doen en zich te ontplooien. Nezos Demirel, wijkregisseur in Hillesluis is trots op ‘haar’ jongeren die bij Humanitas stage lopen.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden