Nieuws en verhalen

Volop (buiten)activiteiten voor jongeren in de voorjaarsvakantie
algemeen
19 februari 2021

Veel binnenactiviteiten kunnen door Corona niet doorgaan. Maar we hebben voor de jeugd tot en met 17 jaar een leuk buitenprogramma opgezet zodat jij je de hele voorjaarsvakantie niet hoeft te vervelen!

Jong en mantelzorger? Samen sta je sterker
algemeen
19 februari 2021

Mantelzorger zijn is soms pittig. Zeker in deze coronatijd, waarin ook nog eens het bezoek beperkt is. Gelukkig wordt de laatste jaren steeds meer erkend hoe zwaar het is om mantelzorger te zijn voor je ouder, partner, kind of familielid. Er zijn gelukkig ook steeds meer instanties die ondersteuning bieden aan mantelzorgers.

IJspret aan de Hillevliet
Hillesluis
16 februari 2021

Schaatsen. Afgelopen weekend leek het wel of heel Nederland het ijs opging. Zo ook in Hillesluis. Daar werd zondag aan de Hillevliet volop genoten van het ijs, van warme chocomel, soep en koekjes.

Het sociaalste brood van Rotterdam
Katendrecht
10 februari 2021

Bij de Bakkerswerkplaats in Katendrecht is het een komen en gaan van klanten voor hun vers en knapperig brood. Met als enige toevoeging tijd en aandacht, zoals ze dat graag zeggen.

Trainee in Hillesluis, volop je talenten benutten.
Hillesluis
5 februari 2021

Hillesluis is een dynamisch gebied met een eigen karakter, vinden wijkregisseur Nezos Demirel en wijkadviseur Said Aharchaou. Nezos brengt lokale spelers bij elkaar en zorgt dat er resultaten geboekt worden rondom thema’s van Humanitas in de wijk en Said is vooral een belangrijke schakel tussen organisaties en bewoners, vooral jongeren.

Avondklok? Beat the Clock!
Feijenoord
3 februari 2021

De avondklok. Het is misschien wel het meest gebruikte woord van de afgelopen weken. En iedereen heeft er een mening over. Vooral voor jongeren is de maatregel vergaand maar wat als er iets georganiseerd wordt om de pijn een tikkeltje te verzachten?

Het wachten is op die glimlach
Katendrecht
2 februari 2021

Budgetcoach Aziz houdt van zijn werk. Sinds december vorig jaar is Aziz Razmi bij Humanitas in dienst als budgetcoach. Maar de organisatie is hem niet vreemd, hij is er al jarenlang actief als vrijwilliger. Zo bezocht hij ouderen in het kader van de 75+ huisbezoeken en was op het Infoplein in Hillesluis en Katendrecht te vinden voor de formulierenhulp.

Het Pleinenprogramma. Een week vol buitenactiviteiten voor de jeugd
Feijenoord
1 februari 2021

Jongeren en kinderen worden hard geraakt. In een belangrijke fase in hun leven bevinden zij zich in een situatie waar niets veel meer mag. Niet naar school, niet meer samenkomen en niet sporten. Het is belangrijk om kinderen én hun ouders te ondersteunen en de kinderen ook activiteiten buiten de deur te bieden.

Boksen in de buitenlucht
algemeen
1 februari 2021

In december werden de coronamaatregelen nog steviger aangescherpt. Om het virus terug te dringen, moesten het aantal contactmomenten, groepvorming en reisbewegingen tot een minimum beperkt worden. Dit betekende ook dat alle sportscholen dicht moesten.

Blij met de boodschappen, nog blijer met een goed gesprek
Feijenoord
1 februari 2021

“Leuke dingen doen in mijn wijk en mensen met elkaar in verbinding brengen, daar krijg ik energie van”. Zo typeert Annelies van Son zichzelf. Zij woont in Feijenoord en brengt haar motto al jaren in de praktijk.

Open Rotterdam test de Corona-hulp-bakfiets
Hillesluis
25 januari 2021

Drie keer in de week staat de corona-hulp-bakfiets op verschillende plekken in Feijenoord. Deze is in het leven geroepen, omdat de Huizen van de Wijk gesloten zijn. Om toch in contact te blijven met de bewoners gaan medewerkers van Humanitas met deze bakfiets de straat op.

Aan de slag voor je wijkgenoten
Afrikaanderwijk
25 januari 2021

Soms ontstaan mooie initiatieven omdat je ergens op wordt gewezen. En soms omdat je het het goede voorbeeld hebt gezien en geïnspireerd bent geraakt. Wanneer een jongere een oudere wijkgenoot helpt, levert dat een mooi verhaal op. Zoals in het geval van Adnan.

Een intieme voorstelling bij de voordeur
algemeen
25 januari 2021

Door de corona-maatregelen hebben veel mensen elkaar al een lange tijd niet gezien. De dagen zijn lang en lijken op elkaar. Andere mensen ontmoeten zit er even niet in. Daarom maakt Theaterorganisatie WAT WE DOEN, het Theater van het weerzien’. Een serie intieme voorstellingen van zeven minuten.

Wijkbewoner en jeugdcoach Yusuf op RTL over avondklok
Feijenoord
24 januari 2021

Yusuf is met zijn werkteam Feijenoord een bekend gezicht in Feijenoord en daar buiten. Nu jongeren verplicht binnen moeten blijven vanwege de avondklok gaat Yusuf het gesprek aan met ze.

Het pleinenprogramma gaat door!
algemeen
22 januari 2021

Veel activiteiten kunnen door Corona niet doorgaan. Maar samen hebben we voor de jeugd tot 18 jaar al een leuk pleinen programma uitgevoerd in de wijken Bloemhof, Hillesluis, Feijenoord, Katendrecht en Vreewijk. En we gaan in ieder geval nog twee weken door!

Winnen doe je met z'n allen
Afrikaanderwijk
19 januari 2021

Zomaar een winterse zondagmiddag in de Afrikaanderwijk. Van een afstand hoor je de levendigheid op het Cruyff court. Zodra je dichterbij komt, zie je ongeveer vijftig jongeren samen voetballen. Jongens én meiden.

Update Humanitas in Coronatijd
algemeen
18 januari 2021

Om de verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen zijn de huizen van de wijk alleen open voor belangrijke hulpvragen. Maar we zijn wel meer buiten te vinden!

Een gezonde maaltijd en muziek, daar zorgt Senay voor
Hillesluis
16 januari 2021

Dat een pandemie ook mooie verhalen met zich meebrengt, hebben we de afgelopen maanden gemerkt. Voorbeelden hiervan zijn de bereidheid om mensen, die het moeilijk hebben, onbaatzuchtig te helpen.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden