Nieuws en verhalen

Een zwemdiploma én een praatje aan de deur
Afrikaanderwijk
14 april 2021

Haar naam doet exotisch aan: Josefa Fonseca Gutierrez. En dat klopt ook wel. Zij is 12 jaar geleden vanwege de liefde verhuisd van Peru naar Rotterdam. Josefa is moeder van twee dochters, waarvan er eentje vorig jaar haar eerste zwemdiploma haalde.

Een zwemdiploma en een betere wijk!
Kop van Zuid
12 april 2021

Twee jaar geleden startte Humanitas een bijzondere actie in het gebied Feijenoord. Kinderen konden kosteloos hun zwemdiploma-A halen. In een havenstad, omringd door water is het immers belangrijk dat kinderen goed kunnen zwemmen.

Wijkraadslid Bert Lemmens
Hillesluis
9 april 2021

Bert Lemmens schuift aan tafel om te vertellen over zijn werk als lid van de Wijkraad Hillesluis. Geboren en getogen in Brabant maar met een typisch Rotterdamse mentaliteit van niet lullen maar poetsen en opgestroopte mouwen.

Wijkraad Afrikaanderwijk, een vrijstaat- en gemeenschapsgevoel
Afrikaanderwijk
8 april 2021

Wijkraadslid Margreet Rolink geeft een rondleiding door de Afrikaanderwijk. Voor haar iets vanzelfsprekends, ze nam jarenlang als stadsambassadeur bezoekers op sleeptouw door de wijk. Er wordt gestopt bij het kunstatelier van Niffo, de ‘moeder van de wijk’.

Meer duidelijkheid over corona en het vaccin
Afrikaanderwijk
7 april 2021

Op eerste Paasdag werd in het huis van de wijk ’t Klooster een livestream uitgezonden over het coronavirus en de vaccinatie tegen het virus. De theaterzaal fungeerde als decor voor de livestream talkshow ‘Meer duidelijkheid over corona en het vaccin'.

Update: welke activiteiten mogelijk in huizen van de wijk?
algemeen
6 april 2021

Sinds oktober 2021 zijn de huizen van de wijk dicht voor open inloop. Voor kwetsbare ouderen en jongeren tot 18 jaar zijn de maatregelen versoepeld en kunnen er sinds 11 maart weer wat meer activiteiten plaatsvinden.

Wijkraadslid Dave de Held heeft handen vol aan Katendrecht
Katendrecht
2 april 2021

Katendrecht stond ooit bekend als zeemanskwartier, hoerenbuurt en Chinatown. Maar de wijk heeft een ware metamorfose ondergaan en is nu een bruisende hotspot en gewilde woonlocatie.

Koffieclub Riederkwartier eindelijk weer bij elkaar
Hillesluis
1 april 2021

Een klein gezelschap dames wandelt (met mondkapje) de Huiskamer binnen aan het Stichtseplein. Nel, Gonnie, Yvonne en Gerrie nemen plaats aan de tafels, op grote afstand van elkaar. Eindelijk kunnen ze weer terecht voor hun wekelijks koffiemomentje bij hun ‘Koffieclub Riederkwartier’.

Nog meer (Pleinen) Programma in Vreewijk!
Vreewijk
31 maart 2021

Het barst van de activiteiten op de pleinen in Vreewijk. Elke dag is er op het plein bij De Akkers (Duimdrop) voor kinderen van 4 t/m 12 jaar van alles te doen. Sport & spel bijvoorbeeld. Of freerunning, voetbal en dans.

Huiswerk maken wordt een stuk leuker met Ikram en Wissal
Afrikaanderwijk
30 maart 2021

De scholen waren dicht. Veel kinderen moesten het doen met thuisonderwijs. De zorgen over leerachterstand, vooral bij kinderen uit kwetsbare groepen of wijken, waren en zijn nog steeds groot. Dan is een beetje bijles of hulp voor veel kinderen en hun ouders zeer welkom. Ook in de Afrikaanderwijk.

Belmaatjes, wederzijds plezier
algemeen
25 maart 2021

Olga Beeldstroo is al enige tijd het belmaatje van Ton Kuster (84 jaar). Een lokale beroemdheid, hij was in zijn jonge jaren bokskampioen. Maar nu is hij een stuk minder fit. Zijn ooit afgetrainde lijf doet zeer en hij is maar al te blij dat Olga hem regelmatig even belt.

Pannenkoekdag, meer dan lekker smullen
Afrikaanderwijk
23 maart 2021

Als je wilt, valt er elke dag wel iets te vieren. Maar één van de leukste dagen is toch wel de Nationale Pannenkoekdag. Een dag waarin ouderen uit de buurt in het zonnetje worden gezet en waar jong en oud met elkaar in contact komen.

Budgetbeheer en ondernemerschap in de praktijk
Hillesluis
22 maart 2021

Veel mensen kunnen wel wat hulp gebruiken om weer overzicht te krijgen over hun financiën en om te leren wat nu eigenlijk precies hun financiële mogelijkheden zijn. Juist tijdens de corona crisis is het fijn om te weten hoe je je administratie op orde brengt of hoe je snel van je schulden af kunt komen.

Al 75 jaar staat de ontmoeting centraal
algemeen
19 maart 2021

Stichting Humanitas bestaat 75 jaar. Daar werd in 2020 uitgebreid bij stilgestaan maar vanwege corona konden er geen grote feestelijkheden georganiseerd worden. In de beginjaren richtte Humanitas zich voornamelijk op ouderenzorg en het bouwen van verzorgingshuizen.

Paaskeitjes zoeken
Noordereiland
19 maart 2021

Wat zijn die kinderen zo vlak voor Pasen op het Noordereiland aan het doen? Het lijkt wel of ze iets zoeken? Klopt! Die kinderen zijn naarstig op zoek naar PaasKeitjes.

Voortraject Werk, cursisten in hun kracht
Bloemhof
17 maart 2021

Taal kan soms echt een barrière zijn in je dagelijkse leven. Bijvoorbeeld bij het vinden van werk, stage of vrijwilligerswerk. Gelukkig kun je daar wat aan doen.

U weer zien stemt ons vrolijk!
Noordereiland
17 maart 2021

De meeste Huizen van de Wijk krijgen 15, 16 en vooral 17 maart veel bezoekers binnen. Wat fijn dat dan veel wijkbewoners de drempel weer overstappen, na een jaar waarin alle Huizen vrijwel gesloten waren vanwege de coronamaatregelen. Deze keer betreft het echter een uitzondering. De Huizen van de Wijk zijn die dagen in gebruik als stembureau voor de Tweede Kamer verkiezingen.

De Brinkkast, er voor niets weer piekfijn uitzien
Vreewijk
16 maart 2021

Ook in Vreewijk hebben mensen het financieel zwaar en soms moeite om rond te komen. In deze tijden, waarin de kledingwinkels ook nog gesloten zijn, is het fijn om een plek in je eigen buurt te hebben waar je kleding kunt uitzoeken. Kosteloos. Dat is De Brinkkast.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden