Nieuws en verhalen

Is gezond ook lekker? In de Dam gebeurt het!
Feijenoord
2 juli 2020

VoedselEducatie010 laat zien hoe ze kinderen laten kennismaken met gezond eten dat ook heel lekker is. En welke plannen er zijn voor de toekomst.

Buurtkrachten verenigen zich en bezoeken 75+ers
Hillesluis
1 juli 2020

‘Ouderen willen toch wel echt een praatje'. 'Belangrijk dat ze gezien worden'. 'Door deze aanbelactie denk ik ook weer meer aan mijn eigen opa en oma'.

Wijkkrant voor wijk Feijenoord
Feijenoord
30 juni 2020

De eerste week van juli kun je in wijk Feijenoord de wijkkrant Nieuw Feijenoord op je deurmat verwachten. De krant is een plek voor iedereen uit de wijk, waar je je verhaal mag delen en informatie kwijt kunt.

Appeltaart uit het raam van Roos in Hillesluis
Hillesluis
29 juni 2020

'Normaal doe ik elk jaar iets speciaals, dat kon nu niet'; vertelt Roos, vaste vrijwilliger in huis kamer Slaghekbuurt.

Zwemlessen A-diploma weer gestart!
algemeen
25 juni 2020

In juni zijn alle kinderen die lessen voor hun A-diploma via Humanitas weer gestart. Vanaf deze week worden ook de eerste kinderen van de Humanitas wachtlijst opgeroepen.

Meer activiteiten in Bloemhof met Mo en Rinie
Bloemhof
25 juni 2020

Rinie en Mohamed willen graag meer activiteiten en aandacht voor wijk Bloemhof. En niet een keer maar het liefst elke dag. Dat kan nu via de sport en cultuurclub Bloemhof! Waarom?

Er wordt hard gewerkt in de Ericatuin
Bloemhof
17 juni 2020

Buurman Hassan plukt druivenbladeren in de wijktuin, zodat zijn vrouw vanavond Dolma kan maken, als geschenk voor de familie in Nederland.

Vrolijke noot op Noordereiland
Noordereiland
9 juni 2020

Maurice en Tijmen brengen vrolijkheid bij het Prins Frederikplein tijdens de BalkonParade op Noordereiland. Met gitaar, viool en eigen stemgeluid, laten zij de bewoners genieten onder een stralende zon.

Oni oni: Move your ass
Hillesluis
8 juni 2020

Tijdens deze BalkonParade met Cubaanse dansschool Oni Oni Mundo Cubano, worden de heupen losgegooid bij 't Kopblok in Hillesluis. Aniel en Özlem nemen je mee met Cubaanse muziek en geven uitleg over de danspasjes.

Restaurant Dolice brengt muziek
Bloemhof
5 juni 2020

Duo Senay & Riza brengen met de Saz en trommel, muziek in Bloemhof. Vanaf balkons en gallerijen kunnen bewoners genieten van de klanken. Gepassioneerd verteld Senay wat muziek voor haar betekend; 'muziek is levensritme, het is een adem'.

Liedjes van toen en nu
Afrikaanderwijk
5 juni 2020

Janneke en Rick brengen met Jans Anders liedjes van vroeger en nu. In de binnentuin van Zuiderspoor in Afrikaanderwijk, wordt er meegezongen en meegedeind op hun muziek.

Pleinactiviteiten van start in Hillesluis
Hillesluis
5 juni 2020

Op het Willem van Oranjeplein is elke dinsdag van 15:30 tot 17:00 uur theaterles. Er is muziek, er wordt gekrijt, mooie bellen vliegen door de lucht en er wordt gedanst.

Organisaties weten elkaar te vinden in Bloemhof
Bloemhof
2 juni 2020

Afgelopen maanden werden er maaltijden rondgebracht in Bloemhof, bij ouderen of mensen die zelf echt de deur niet uit konden. Verschillende organisaties, initiatieven, bewoners en vrijwilligers wisten elkaar goed te vinden.

Info-pleinen gestart en weer meer activiteiten in de huizen van de wijk
algemeen
2 juni 2020

Sinds 13 maart zijn de huizen van de wijk dicht. Vanaf 22 juni starten veel activiteiten weer op. Maar wel op afspraak.

Een vriendelijk gezicht aan de deur
Katendrecht
29 mei 2020

Op de Kaap en de Pier wonen ruim 200 vijfenzeventig-plussers. Veelal alleen. Een vriendelijk gezicht aan de deur is dan altijd welkom. Zéker als het bezoek niet met lege handen komt.

Kinderen enthousiast over doe-boekje
Feijenoord
29 mei 2020

Kinderen kregen via flyers op straat of van hun school te horen dat ze woensdag 20 mei tussen 11.00 en 16.00 uur dit boekje op konden halen. Wanneer ze het doe-boekje in handen hebben, wordt er enthousiast gereageerd.

Melissa: Gewoon mensen helpen die het nodig hebben
Bloemhof
21 mei 2020

Melissa: Gewoon mensen helpen die het nodig hebben

Nezos: ik gebruik deze tijd om veel bewoners te ontmoeten
Hillesluis
21 mei 2020

Nezos versterkt sinds 1 april het team van Hillesluis als wijkregisseur. 'Een gek tijdstip om in deze functie te stappen'; vertelt Nezos. 'Door deze Corona-periode liggen een heel aantal activiteiten stil en ik heb juist veel zin om de bewoners te ontmoeten en samen aan de slag te gaan'.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden