Update Humanitas in Coronatijd

18 november 2020
Om de verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen zijn de huizen van de wijk alleen open voor jeugd en jongeren en andere belangrijke hulpvragen. Maar we zijn wel meer buiten te vinden!

Samen moeten we proberen het virus eronder te krijgen. Naast dat we de regels van het RIVM volgen, willen we vooral voorkomen dat in de huizen van de wijk mensen besmet raken. In sommige gevallen wijken wij af van het advies van de RIVM en hanteren wij strengere regels. Dit doen wij enkel en alleen ter bescherming van onze soms kwetsbare bewoners. Natuurlijk zorgen we dat bewoners belangrijke hulpvragen wel kunnen blijven stellen en dat wij bereikbaar blijven indien je ons nodig hebt. Een aantal belangrijke punten op een rij:

 • De Huizen van de Wijk zijn dicht. In ieder geval tot 3 januari 2021.
 • Infopleinen gaan door in 't Klooster, De Dam en de Hillevliet. Bel gratis voor een afspraak, van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 16:00 uur, 0800-4002090.
 • Lessen die Humanitas organiseert in het kader van de verlengde schooldag voor Agnesschool, Da Costaschool en Pantarijn gingen en gaan gewoon door. De Bogermanschool, Savornin Lohmanschool, Willem van Oranje, Sterrenschool en De Akkers starten weer met ingang van 23 november.
 • Activiteiten voor jeugd tot 18 jaar gaan door. Om zo jongeren bezig te houden, afleiding te bieden en thuissituaties daarmee te ontlasten.
 • Bewoners met belangrijke vragen die niet kunnen wachten, kunnen altijd bij ons terecht. Bel hiervoor gratis met 0800-4002090.
 • Onze medewerkers lopen regelmatig zichtbaar met hesjes rondes in de wijk. Samen met onze wijkpartners. Spreek ons aan als u vragen heeft!
 • Elke woensdag staan wij op de Afrikaandermarkt. Om vragen te beantwoorden en mensen op weg te helpen naar hulp.
 • Elke dinsdag vanaf 26 november is er een mobiel infoplein in Vreewijk. Houd de agenda in de gaten voor de locaties.
 • Met onze duidelijk herkenbare Corona-bakfiets staan we regelmatig bij supermarkten of andere plekken in de wijk. We beantwoorden vragen en laten mensen weten hoe ze ons kunnen vinden. In de wijkagenda is te zien waar en in welke wijk wij aanwezig zijn.
 • Ouderen kunnen altijd bellen naar 010-3025030 voor een praatje of hulpvragen. Ook bellen we zelf ouderen van wie wij weten dat ze kwetsbaar zijn. En gaan wij door met onze 75+ aanbelacties. Zo luisteren wij naar de behoeften van de ouderen. En kunnen we bekijken of we samen met wijkpartners (Coronaproof)dienstverlening of aanbod kunnen organiseren.
 • Maaltijden. Vanuit De Brink (voor alle wijkbewoners) en ’t Steiger (voor de ouderen) worden afhaal-/bezorgmaaltijden bereid.

Vragen of hulp nodig?
Door het Corona-virus hebben veel mensen hun baan verloren. Of werken noodgedwongen thuis. Daarnaast mag je maar beperkt bezoekers thuis ontvangen. Misschien zit je juist nu met vragen? Of heb je extra hulp nodig?

Bel dan onze hulplijn, van maandag tot en met vrijdag gratis bereikbaar tussen 9:00 en 16:00 uur, voor een afspraak met 0800-4002090.

Samen helpen we elkaar! Ja toch.

Verder lezen

Meer nieuws
Terugblik zomer in Feijenoord!

De bewoners van de wijken in Feijenoord hebben een geweldige zomer achter de rug. Afgelopen vrijdag was het de laatste dag van het zomerprogramma dat Stichting Humanitas organiseerde.

Het Tentakel Festival komt naar Feijenoord!

Het reizende kunst- en theaterfestival Tentakel strijkt deze zomer weer neer op 7 pleinen in Rotterdam Zuid.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden