Update Humanitas in Coronatijd

18 januari 2021
Om de verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen zijn de huizen van de wijk alleen open belangrijke hulpvragen. Maar we zijn wel meer buiten te vinden!

Samen moeten we proberen het virus eronder te krijgen. Naast dat we de regels van het RIVM volgen, willen we vooral voorkomen dat in de huizen van de wijk mensen besmet raken. In sommige gevallen wijken wij af van het advies van de RIVM en hanteren wij strengere regels. Dit doen wij enkel en alleen ter bescherming van onze soms kwetsbare bewoners. Natuurlijk zorgen we dat bewoners belangrijke hulpvragen wel kunnen blijven stellen en dat wij bereikbaar blijven indien je ons nodig hebt.

Een aantal belangrijke punten op een rij:

 • De Huizen van de Wijk zijn dicht. In ieder geval tot 9 februari 2021.
 • Om kinderen en jongeren tot 18 jaar gezelligheid, ontmoeting, activering en waar nodig hulp te bieden, organiseren we samen met partners en jongeren uit de wijken activiteiten buiten. In ieder geval zolang de basisscholen gesloten zijn, voor nu tot en met 9 februari. Kijk in de agenda voor het actuele aanbod.
 • Infopleinen gaan door in 't Klooster, De Dam en de Hillevliet. Bel gratis voor een afspraak, van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 16:00 uur, 0800-4002090.
 • Lessen die Humanitas organiseert in het kader van de verlengde schooldag zijn gestopt. We kijken in overleg met de scholen naar een alternatief programma.
 • Buitenactiviteiten voor jeugd tot 18 jaar gaan door. Om zo jongeren bezig te houden, afleiding te bieden en thuissituaties daarmee te ontlasten.
 • Bewoners met belangrijke vragen die niet kunnen wachten, kunnen altijd bij ons terecht. Bel hiervoor gratis met 0800-4002090.
 • Onze medewerkers lopen regelmatig zichtbaar met hesjes rondes in de wijk. Samen met onze wijkpartners. Spreek ons aan als u vragen heeft!
 • Elke woensdag staan wij op de Afrikaandermarkt. Om vragen te beantwoorden en mensen op weg te helpen naar hulp.
 • Elke dinsdag is er een mobiel infoplein in Vreewijk. Houd de agenda in de gaten voor de locaties.
 • Met onze duidelijk herkenbare Corona-bakfiets staan we regelmatig bij supermarkten of andere plekken in de wijk. We beantwoorden vragen en laten mensen weten hoe ze ons kunnen vinden. In de wijkagenda is te zien waar en in welke wijk wij aanwezig zijn.
 • Ouderen kunnen altijd bellen naar 010-3025030 voor een praatje of hulpvragen. Ook bellen we zelf ouderen van wie wij weten dat ze kwetsbaar zijn. En gaan wij door met onze 75+ aanbelacties. Zo luisteren wij naar de behoeften van de ouderen. En kunnen we bekijken of we samen met wijkpartners (Coronaproof)dienstverlening of aanbod kunnen organiseren.
 • Taallessen worden digitaal gegeven.
 • Onze jeugdcoaches zijn aanwezig in de wijk telefonisch en online te bereiken voor vragen of hulp.
 • Tot en met vrijdag 5 februari staat de GGD met een corona testbus in Hillesluis voor het Huis van de wijk aan de Hillevliet 90. Van maandag t/m vrijdag kan iedereen tussen 9:30 en 17:00 uur terecht om zich te laten testen. Ook mensen zonder klachten zijn welkom. Testen kan zonder afspraak. Ook mensen die zich niet kunnen of willen legitimeren zijn welkom, een telefoonnummer achterlaten is voldoende.

Vragen of hulp nodig?
Door het Corona-virus hebben veel mensen hun baan verloren. Of werken noodgedwongen thuis. Daarnaast mag je maar beperkt bezoekers thuis ontvangen. Misschien zit je juist nu met vragen? Of heb je extra hulp nodig?

Bel dan onze hulplijn, van maandag tot en met vrijdag gratis bereikbaar tussen 9:00 en 16:00 uur, voor een afspraak met 0800-4002090.

Samen helpen we elkaar! Ja toch.

Verder lezen

Meer nieuws
Dansen op je eigen balkon!

De leukste tijd van het jaar is dit jaar minder gezellig. Dat geldt vooral voor veel ouderen. De Balkonparade brengt uitkomst.

Maak kennis met onze Jeugdcoaches

Stichting Humanitas heeft de afgelopen tijd haar werkzaamheden rondom de jeugd in Feijenoord opgeschroefd. Zo zijn er maar liefst drie nieuwe jeugdcoaches aangesteld, die in verschillende wijken aan de slag zijn gegaan; Angelo, Jason en Shana.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden