Vanaf 22 juni weer meer activiteiten in de huizen van de wijk

2 juni 2020
De regels rondom Corona zijn versoepeld. Dat betekent dat veel activiteiten in de huizen van de wijk ook weer kunnen opstarten. Maar wel eerst even bellen of langslopen om je aan te melden. Ook mogen er maar 30 mensen tegelijkertijd in het gebouw zijn.

Welke activiteiten starten weer in de huizen van de wijk?

8 juni starten 3 infopleinen

Vanaf 8 juni starten we op drie locaties de infopleinen weer op in een iets andere vorm ,maar wel op de herkenbare tijden. De locaties zijn Hillevliet, De Dam en ‘t Klooster. Met ‘t Trefpunt en Zadkine Wijkleerbedrijf wordt afstemming gezocht. Bezoeker kunnen alleen op afspraak langskomen. Mensen kunnen bellen naar het gratis nummer 0800 40 02 090

De infopleinen zijn bedoeld voor mensen die vragen hebben over bijvoorbeeld een brief of een formulier, hulp nodig hebben bij geldzaken of bij de aanvraag voor een fiets, laptop ect voor hun kind. Of hulp nodig hebben bij het zoeken naar werk of bij het solliciteren.

Belangrijke 1-op-1 gesprekken

In het verlengde van de info-pleinen zijn we open voor 1-op-1 gesprekken voor mensen met hulpvragen die niet telefonisch kunnen. Voor deze gesprekken krijgen mensen een persoonlijke uitnodiging. Zonder afspraak binnenlopen is niet mogelijk.

Afhaalmaaltijden

Huis van de Wijk De Brink start vanaf 22 juni met afhaalmaaltijden.

Vanaf 22 juni starten veel activiteiten weer op, wel eerst aanmelden

Bewoners die hun activiteit willen opstarten kunnen dit doen in overleg met de coordinator van het huis van de wijk. Iedereen moet zich houden aan de regels en ouders van kinderen mogen helaas niet mee naar binnen. Kijk op de agenda op deze website voor de activiteiten waaraan je kunt deelnemen.

Welke regels gelden er in de huizen van de wijk?

 1. Maximaal 30 personen inclusief in het gebouw.
 2. Houd 1,5 meter afstand in alle ruimtes.
 3. Hanteer 4 m2 per persoon per publieksruimte. In een ruimte van 12 m2 kunnen dus maximaal 3 mensen verblijven.
 4. In/uitgang het liefst apart. Indien dit op de locatie niet kan, zorg er dan voor dat iemand bezoekers begeleidt bij het naar binnen en naar buiten gaan zodat bezoekers elkaar niet in de weg lopen.
 5. Alleen activiteiten met een vastgestelde programmering. Dus geen ongeplande inloop.
 6. Zoveel mogelijk rechts houden, achter elkaar lopen en ruimte laten bij passeren.
 7. Voor 1-op-1 gesprekken waar waarbij materialen en/of formulieren uitgewisseld worden gebruiken we ‘hoestschermen’. Dit zijn staande schermen op bureau’s of hangende schermen voor balie’s ed.
 8. Lokalen bij gebruik zoveel als mogelijk open laten en goed ventileren.
 9. We maken onze huisregels goed bekend door ze zichtbaar op te hangen.
 10. We hanteren de volgende hygiëne-maatregelen:
  1. Iedereen desinfecteert de handen bij binnenkomst.
  2. We hanteren een gezondheidscheck bij binnenkomst
  3. We maken tafels en deurklinken regelmatig schoon met desinfecterend reinigingsmiddel
  4. We dragen handschoenen en een beschermkap bij het bereiden van voedingsmiddelen.
  5. We gebruik papieren bekers


Verder lezen

Meer nieuws
Hoe blijf je fit en opgewekt?

De BalkonParade is een programma vol sport- en culturele activiteiten voor senioren. Voor een moment van beleving en contact, maar wel op afstand. Er wordt gezongen, gedanst en bewogen. En vooral… gelachen en genoten. Met veel artiesten uit de wijk!

Verveel je niet tijdens de meivakantie!

Wil je leuke dingen doen vanuit huis in de meivakantie? Voor de allerkleinsten hebben we samen met de scholen in Feijenoord leuke filmpjes verzameld. Zo kunnen we samen zingen, dansen en leuke dingen knutselen.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden