Samen voor een stevig wijknetwerk

28 april 2021
Koningsdag (en de dagen erom heen) werd voor het tweede jaar minder groots en uitbundig gevierd dan we traditioneel gewend zijn. Geen pleinen vol feestende mensen, kinderen met kleedjes vol koopwaar en swingende muziekconcerten. Toch was er in de wijken van alles te doen op en rond die dag. Buren en wijkpartners organiseerden samen kleinschalige activiteiten, soms gestimuleerd en soms gefaciliteerd door Humanitas.

Broodnodige verbinding

Op die manier blijft er verbinding in de wijk, die juist in coronatijd broodnodig is. Dwars door alle straten, leeftijden, culturen en achtergronden. Kleine pareltjes ontstonden er in de diverse buurten. Het is mooi om te zien dat bewoners zich niet in hun huis opsluiten, maar onderzoeken wat in deze tijd vooral wél mogelijk is, binnen de lijnen van de coronamaatregelen.

Zo waren er activiteiten die de samenwerking tussen de diverse partners opzochten en mooie ontmoetingen creëerden. Bijvoorbeeld door samen spellen voor de jeugd te organiseren in Katendrecht, Kop van Zuid en Hillesluis.

In de Afrikaanderwijk, Hillesluis en het Noordereiland waren jong en oud in de weer met het aanleggen van geveltuinen, moestuintjes en plantenbakken. Veel activiteiten in Feijenoord waren speciaal gericht op senioren, zoals het gezamenlijk bewegen en optredens van lokale muzikanten in de binnentuinen van seniorencomplexen.

Wijknetwerk

Al deze mooie initiatieven bieden prachtkansen op samenwerkingsverbanden met buurtbewoners en partners in de wijk. Daarmee wordt er een nog stabielere basis gelegd voor een stevig wijknetwerk.

Koningsdag katendrecht

Verder lezen

Meer nieuws
Van BalkonParade naar Muzieksalon

Om ouderen in Coronatijd toch gezelligheid en activiteit te bieden, organiseerde Humanitas in het voorjaar van 2020 de BalkonParade. Muzikale optredens in verschillende muziekstijlen in 15 seniorencomplexen van Woonstad en Vestia. Een succes dat een vervolg kreeg met het BalkonDanspaleis en de Muzieksalon.

Update: welke activiteiten mogelijk in huizen van de wijk?

Sinds oktober 2021 zijn de huizen van de wijk dicht voor open inloop. Voor kwetsbare ouderen en jongeren tot 18 jaar zijn de maatregelen versoepeld en kunnen er sinds 11 maart weer wat meer activiteiten plaatsvinden.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden