Maak kennis met onze Jeugdcoaches

7 december 2020
Stichting Humanitas heeft de afgelopen tijd haar werkzaamheden rondom de jeugd in Feijenoord opgeschroefd. Zo zijn er maar liefst drie nieuwe jeugdcoaches aangesteld, die in verschillende wijken aan de slag gaan; Angelo, Jason en Shana. Tijd om deze kanjers aan u voor te stellen.

Vertrouwen is belangrijk

Op een natte vrijdagavond komen de drie jeugdcoaches, in studio Oleander, bij elkaar om de planning te bespreken. Belangrijk is dat jeugdcoaches jongeren goed kennen. Jason noemt meteen een aantal manieren om dat te doen: “Elke dinsdagmiddag is er in Huis van de Wijk Hillevliet het zogenaamde Jeugd Infoplein. Hier kunnen jongeren tussen 16:00 en 18:00 uur terecht met al hun hulpvragen. Daarnaast is er een Jeugd Hulplijn, die de jongeren kunnen bellen en die door jongerenwerkers wordt bemand. Maar jongeren bereiken doe je natuurlijk ook vooral door op pad te gaan en ze op te zoeken. Op pleintjes of op hoek van de straat. Via onze collega's komen we natuurlijk ook in contact want onze teamleden spreken ook vaak met jongeren.

Naast de twee heren zit Shana Lammers. Zij is in diverse wijken actief en werk themagericht met jongeren. “Ik kijk vooral naar wat de behoeften zijn om vervolgens samen met de jongeren het een en ander te organiseren. Vooral meiden, want die hangen niet op straat maar worstelen wel met allerlei vragen.

Onderdeel van de wijk

De drie jonge jeugdcoaches komen zelf ook uit Zuid en weten wat de jeugd bezighoudt. Zij zien zichzelf dan ook als rolmodellen voor de jongeren. “Je kunt zeggen dat we eigenlijk uit dezelfde wereld komen als de jongeren zelf. Daarom vinden we onderwerpen als ‘sociale vaardigheden’, normen en waarden of een goede sfeer in de wijk, heel belangrijk om te behandelen. Daarnaast werken we uiteraard zoveel mogelijk nauw samen met andere partijen, zoals de wijkagent, de scholen en natuurlijk onze collega's bij humanitas.”

Angelo vult zijn collega aan: “Ja, we willen heel graag verbinden. We helpen niet alleen de jongeren bij werk-leertrajecten of andere vormen van dagbesteding. We willen ook dat ze zich onderdeel van de wijk voelen. Maar dan moet je wel in contact komen met de rest van de wijk.”

Verder lezen

Meer nieuws
Hoogleraar Loorbach ziet transitie-potentieel in aanpak Humanitas

“Een samenwerking tussen de gemeente en een welzijnsorganisatie als Humanitas is nodig om echt een verandering te brengen die nodig is voor het Welzijn van de Toekomst.”

Terugblik zomer in Feijenoord!

De bewoners van de wijken in Feijenoord hebben een geweldige zomer achter de rug. Afgelopen vrijdag was het de laatste dag van het zomerprogramma dat Stichting Humanitas organiseerde.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden