Nieuws en verhalen

Een nieuw initiatief: De Eilandwinkel
Noordereiland
20 mei 2020

Als kind reed Annette regelmatig met haar ouders langs het Noordereiland. 'Supermooi, dat eiland met al die grote bomen, hier wil ik later best wel wonen’, dacht zij toen.. Inmiddels geniet ze alweer ruim 30 jaar van haar woning op het Noordereiland.

Sabrina vraagt hulp bij een geweldig idee!
Afrikaanderwijk
19 mei 2020

Dit is Sabrina. Sabrina heeft samen met haar moeder meegeholpen met de aanbelactie bij ouderen in de wijk. Dit op een hele grote afstand, wel zeker anderhalf meter. Toen zag Sabrina dat veel oudere mensen het erg leuk vonden om even met haar te kletsen. En kreeg ze een idee.

Patrick: waar ik kom, wordt het schoon
Bloemhof
14 mei 2020

Patrick woont al vanaf 2014 in Bloemhof aan de Strevelsweg. Toen hij hier kwam wonen was het naar zijn zeggen; 'een grote ranzige boel.'

Kan De Brink snel weer open?
Vreewijk
14 mei 2020

Rowenda vertelt hoe ze al ruim 5 jaar geleden het gezicht is geworden van De Brink, de rol die ze sinds februari heeft als beheer en welke maatregelen er worden genomen om hopelijk snel weer open te kunnen.

Ayse: iets doen voor een ander geeft me energie
Bloemhof
7 mei 2020

Ayse woont haar hele leven al in Bloemhof. Ze geeft aan dat ze altijd met vrijwilligerswerk is bezig geweest. Zo is ze opgevoed, haar ouders waren erg behulpzaam naar zowel buren als familie.

Johan: Ik ga Coronaproof boterhammen smeren
Bloemhof
4 mei 2020

Johan de Boterhammenman uit Bloemhof gaat 11 mei weer van start. Hij smeert 72 bammetjes per dag voor kinderen van Zuid.

Samen in beweging met Arthyra
Noordereiland
4 mei 2020

Samen in Beweging met Arthyra, is een reeks korte filmpjes met oefeningen die je gewoon thuis kunt doen. Arthyra neemt je mee, doet voor en legt de oefeningen uit.

Hoe blijf je fit en opgewekt?
algemeen
4 mei 2020

De BalkonParade is een programma vol sport- en culturele activiteiten voor senioren. Voor een moment van beleving en contact, maar wel op afstand. Er wordt gezongen, gedanst en bewogen. En vooral… gelachen en genoten. Met veel artiesten uit de wijk!

Soap Bubble Show
Feijenoord
1 mei 2020

Een magische zeepbellen show zorgde voor spectakel en plezier in de wijk Feijenoord. Dat Op het afgesloten binnenterrein van de complexen van Woonstad aan de Nassauhaven en Roentgenstraat genoten.

Voorproefje: de Vogelclub schildert nieuwe ruimte Irene
Bloemhof
1 mei 2020

We zitten niet stil...Kijk onze prachtige nieuwe ruimte in huis van de wijk Irene. De sport-muziekruimte is door gezamenlijke inspanning grondig aangepakt. John en de mannen van de Vogelclub gingen voorop.

Bewoner Wesley zet zijn creativiteit in
Katendrecht
30 april 2020

Tijdens de Coronacrisis is meer dan eens de welbekende samenhorigheid in Katendrecht naar boven gekomen op de Kaap. Er zijn bijzondere samenwerkingen ontstaan tussen ondernemers, bewoners en instanties zoals Humanitas.

Ismail Güveç: samenwerking is nu extra belangrijk
Afrikaanderwijk
30 april 2020

Het spandoek is een uiting van de goede samenwerking die in deze Coronacrisis is ontstaan om bewoners in de Afrikaanderwijk een hart onder de riem te steken.

Meer dan honderd liter koningssoep voor de buurt
Katendrecht
30 april 2020

Op Koningsdag bereidden bewoners 106 liter soep voor bewoners op de Kaap.

Verveel je niet tijdens de meivakantie!
algemeen
25 april 2020

Wil je leuke dingen doen vanuit huis in de meivakantie? Voor de allerkleinsten hebben we samen met de scholen in Feijenoord leuke filmpjes verzameld. Zo kunnen we samen zingen, dansen en leuke dingen knutselen.

Enthousiasme kinderen is de graadmeter
algemeen
23 april 2020

George Leuver, Jurgen Elias en Kenchi Orcadio hebben de eerste Sport- en Cultuurclub in Feijenoord opgestart. Zelfs nu de kinderen thuis zitten wordt er niet stilgezeten en zijn de drie bezig om iets voor de kinderen van de wijk te betekenen. Samen met de alle partners is nu een online trainingsaanbod ontwikkeld. Maar er is ook tijd om even stil te staan. In dit artikel blikken de drie terug en vooruit.

Sport & Cultuur Club draait gewoon door!
algemeen
23 april 2020

De scholen dicht. Geen sport, geen cultuur. Alles staat opeens stil. Dan maar online verder. Want 500 leden zijn niet voor niets lid van hun Sport & Cultuurclub.

Frisse lucht voor kinderen
algemeen
23 april 2020

Ook Feijenoord ontkomt niet aan het probleem van kwetsbare kinderen in een lastige thuissituatie. In de afgelopen weken hebben we daarom een rondgang langs de scholen gemaakt.

House of ESports in tijden van Corona
algemeen
23 april 2020

De deuren zijn dicht van Sporthal De Nieuwe Persoonshal. De controllers liggen stil en de schermen staan op zwart. De intelligente Lockdown was een shutdown voor House of Esports. Maar House of Esports gaat door. Hoe? Dat lees je hier.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden