Nieuws en verhalen

Bewegen en leren met Zomercampus010
algemeen
23 juli 2020

Afgelopen maandag 20 juli gingen de deuren van een aantal van onze Huizen van de Wijk open voor kinderen (tm 12 jaar) in het gebied Feijenoord die zich hebben aangemeld voor Zomercampus010. Humanitas is partner van Zomercampus010 voor dit gebied.

Dochter én moeder trots op Zwemdiploma-A!
algemeen
23 juli 2020

Dit is Silvyane en haar dochter. Deze week haalden ze beiden hun A-zwemdiploma. Silvyane:’ Via Humanitas was het voor jongeren tot 18 jaar mogelijk gratis zwemlessen te volgen en hiervoor heb ik mijn dochter opgegeven.

De lekkerste broodjes kip kerrie
Vreewijk
17 juli 2020

Al vier jaar lang kookt onze kok Anthony op de dinsdag, woensdag en donderdag de sterren uit de hemel, zo op uw bord.

Schoonmaakactie Bloemhof
Bloemhof
13 juli 2020

Twee weken geleden hebben de kinderen van Bloemhof de handen ineen geslagen om hun wijk grondig schoon te maken. Veel kinderen vinden het afval op straat een van de grootste problemen van Bloemhof en daarom organiseerden zij een schoonmaakactie.

Plusactiviteiten weer van start!
Vreewijk
13 juli 2020

Wat was het weer heerlijk om elkaar te zien! En wat gezellig om bij te praten! De Plusclub Vreewijk startte op 2 juli met koffie en gebak. En had grote lol toen iedereen een mondkapje kreeg aangeboden van Humanitas.

De Botanische tuin van Afrikaanderwijk
Afrikaanderwijk
10 juli 2020

In de Botanische Tuin Afrikaanderwijk lopen we door de tuin en vertelt Astrid welke planten we zien, zoals haar favoriete plant de Stekelwinde. Ze woont aan de andere kant van Rotterdam, maar is ook met grote regelmaat in deze tuin te vinden als coördinator.

Samen houden we de wijk gezellig en opgeruimd!
Katendrecht
10 juli 2020

Marinus en Adri van Woonstad lopen door Katendrecht. ‘Het is een prachtige wijk om te wonen en we willen bewoners bewust maken om goed met hun woonomgeving om te gaan’.

Boxing '82 geeft kinderen zelfvertrouwen
Afrikaanderwijk
10 juli 2020

Boxing '82 is een boksschool met een no-nonsense mentaliteit vertelt Diana. Haar ouders hebben de boksschool 50 jaar lang opgebouwd en hier hun hart en ziel ingestoken.

Netwerkpartners Vreewijk sterker door Coronacrisis
Vreewijk
9 juli 2020

Vlak na het uitbreken van de coronacrisis heeft Humanitas een telefonische hulplijn in het leven geroepen. Iedereen met vragen over boodschappen, financien of behoefte aan informatie of een praatje kon hier gebruik van maken.

Is gezond ook lekker? In de Dam gebeurt het!
Feijenoord
2 juli 2020

VoedselEducatie010 laat zien hoe ze kinderen laten kennismaken met gezond eten dat ook heel lekker is. En welke plannen er zijn voor de toekomst.

Buurtkrachten verenigen zich en bezoeken 75+ers
Hillesluis
1 juli 2020

‘Ouderen willen toch wel echt een praatje'. 'Belangrijk dat ze gezien worden'. 'Door deze aanbelactie denk ik ook weer meer aan mijn eigen opa en oma'.

Wijkkrant voor wijk Feijenoord
Feijenoord
30 juni 2020

De eerste week van juli kun je in wijk Feijenoord de wijkkrant Nieuw Feijenoord op je deurmat verwachten. De krant is een plek voor iedereen uit de wijk, waar je je verhaal mag delen en informatie kwijt kunt.

Appeltaart uit het raam van Roos in Hillesluis
Hillesluis
29 juni 2020

'Normaal doe ik elk jaar iets speciaals, dat kon nu niet'; vertelt Roos, vaste vrijwilliger in huis kamer Slaghekbuurt.

Zwemlessen A-diploma weer gestart!
algemeen
25 juni 2020

In juni zijn alle kinderen die lessen voor hun A-diploma via Humanitas weer gestart. Vanaf deze week worden ook de eerste kinderen van de Humanitas wachtlijst opgeroepen.

Meer activiteiten in Bloemhof met Mo en Rinie
Bloemhof
25 juni 2020

Rinie en Mohamed willen graag meer activiteiten en aandacht voor wijk Bloemhof. En niet een keer maar het liefst elke dag. Dat kan nu via de sport en cultuurclub Bloemhof! Waarom?

Er wordt hard gewerkt in de Ericatuin
Bloemhof
17 juni 2020

Buurman Hassan plukt druivenbladeren in de wijktuin, zodat zijn vrouw vanavond Dolma kan maken, als geschenk voor de familie in Nederland.

Vrolijke noot op Noordereiland
Noordereiland
9 juni 2020

Maurice en Tijmen brengen vrolijkheid bij het Prins Frederikplein tijdens de BalkonParade op Noordereiland. Met gitaar, viool en eigen stemgeluid, laten zij de bewoners genieten onder een stralende zon.

Oni oni: Move your ass
Hillesluis
8 juni 2020

Tijdens deze BalkonParade met Cubaanse dansschool Oni Oni Mundo Cubano, worden de heupen losgegooid bij 't Kopblok in Hillesluis. Aniel en Özlem nemen je mee met Cubaanse muziek en geven uitleg over de danspasjes.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden