Nieuws en verhalen

Iedereen toegang tot goed recht!
Hillesluis
30 november 2020

Het Huis van de Wijk aan de Hillevliet huisvest tegenwoordig ook medewerkers van Stichting Je Goed Recht. Wie oploopt tegen een formulierenberg, het ambtenarenapparaat of allerlei voorschriften kan normaal gesproken terecht bij het Infoplein.

Groene vingers in de Afrikaanderwijk
Afrikaanderwijk
30 november 2020

Mensen ondersteunen om vervolgens op eigen kracht iets aan hun situatie of leefomgeving te veranderen. Waarbij verbinding en samenwerking met verschillende partijen het resultaat versterkt.

Voetjes van de vloer
Hillesluis
26 november 2020

De zon schijnt vol op de binnenplaats van wooncomplex het Kopblok in Hillesluis en uit de boxen klinkt vrolijke dansmuziek. Over de galerij rennen medewerkers, met mondkapjes op, langs dansende bewoners, gewapend met briefjes in de hand. Het zijn verzoeknummers.

Kind & Koffie in Villa Zebra
Kop van Zuid
26 november 2020

Als je thuis bent met kleine kinderen is het best fijn om even wat afleiding te hebben. Zeker nu er vanwege corona niet veel mogelijkheden zijn om samen iets buiten de deur te doen.

Cursisten verrast met prachtig cadeau
Hillesluis
20 november 2020

Sinterklaas is in het land en daar worden we blij van. Cadeaus krijgen, is leuk. Maar het is nóg leuker om ze weg te geven.

Hoogleraar Loorbach ziet transitie-potentieel in aanpak Humanitas
algemeen
18 november 2020

“Een samenwerking tussen de gemeente en een welzijnsorganisatie als Humanitas is nodig om echt een verandering te brengen die nodig is voor het Welzijn van de Toekomst.”

Het Infoplein op wielen, in uw wijk!
Afrikaanderwijk
16 november 2020

Wat doe je als welzijnsorganisatie wanneer mensen denken dat ze niet meer naar je toe kunnen komen voor hulpvragen?

Griepprik en antwoord op je vragen!
Bloemhof
13 november 2020

Wat doe je als er 700 wijkbewoners in Huis van de Wijk Irene binnen komen om hu griepprik te halen? Gelijk een senioren-infoplein organiseren natuurlijk!

Pleinactiviteiten in Hillesluis
Hillesluis
13 november 2020

Tot en met 18 november is er voor kinderen tot en met 13 jaar weer van alles te doen. Sport, spel, cultuur, kunst. Keuze genoeg op de pleinen in Hillesluis.

Verbeter je skills met school-of-rap!
Katendrecht
29 oktober 2020

Wil jij rapper worden? Die vraag stelden wij de jongeren in de wijk Katendrecht aan het einde van de zomervakantie. Het antwoord was positief.

Herfstvakantie-activiteiten op het Noordereiland
Noordereiland
19 oktober 2020

In de herfstvakantie is er voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar van alles te doen op het Noordereiland. House of Esports, YOU talent én Humanitas zorgen voor een leuk en informatief programma. En deelname is helemaal gratis.

Veel te doen in de Herfstvakantie!
Hillesluis
14 oktober 2020

In de herfstvakantie is er voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar én jongeren van 13 tot en met 23 jaar van alles te doen in Hillesluis.

Verkeerstraining in samenwerking met JOZ
Hillesluis
13 oktober 2020

Op donderdag 1 oktober stond in het Huis van de Wijk Hillevliet het thema verkeersveiligheid centraal. Gemeente Rotterdam, Citystewards, JOZ en Humanitas organiseerden die dag Camp21, een interactieve, fysieke en mentale verkeersveiligheidstraining.

Jongerenhubs in aantocht
Bloemhof
13 oktober 2020

Om ervoor te zorgen dat jongeren hun vrije tijd op een leuke manier besteden, zijn we op een aantal locaties in de wijk Feijenoord bezig met de uitbreiding van de programmering voor deze doelgroep.

The Young Digitals nu ook in Hillesluis
Hillesluis
12 oktober 2020

Jongeren met tegenslagen in het leven krijgen een gratis opleiding tot online marketier met een grote kans op een baan. Op de opening in huis van de wijk de Hillevliet sprak Prins Constantijn de gasten digitaal toe.

Waar deuren sluiten, gaan andere (bijna) open
Vreewijk
30 september 2020

Een buurthuis sluiten doe je niet voor je lol. In plaats van 2 dagen bleven we de afgelopen week helemaal dicht. We kunnen in ieder geval concluderen dat de vraag naar het buurthuis de Brink en zijn programmering enorm is in Vreewijk.

Sport en Cultuurclub Vreewijk al 150 deelnemers
Vreewijk
28 september 2020

Voor de kinderen van basisschool de Akkers in Vreewijk is het schooljaar nog maar net gestart, maar nu al staat hen iets heel leuks te wachten. Na een start in de wijken Feijenoord, Hillesluis en Bloemhof, start ook in Vreewijk de Sport en Cultuurclub. Dit betekent dat kinderen kunnen gaan dansen, toneelspelen, freerunnen, techniekles en huiswerkbegeleiding gaan krijgen.

Meester Mo is er voor iedereen
Bloemhof
25 september 2020

Mohammed, ook wel bekend als Meester Mo, kent zo’n beetje alle jongeren en veel van hun ouders in Bloemhof. Al jaren is hij actief op het Bloemhofplein met zijn ‘Speelwinkel’.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden