Nieuws en verhalen

Mannen in Beweging; sporten en sociaal contact
Hillesluis
16 juli 2021

Wanneer je het Huis van de Wijk Hillevliet binnenwandelt, zit hij daar, achter de balie. Hij verwelkomt je met een glimlach, ontvangt je en helpt je. Hij zit daar al sinds 2019 maar hij doet veel meer dan alleen mensen welkom heten.

Al 40 jaar lang een betrokken vrijwilliger
Bloemhof
13 juli 2021

Het was een feestelijke middag, vorige week in het Huis van de wijk Irene, in Bloemhof. Tijdens de wekelijkse samenkomst van ouderen, werd namelijk een bijzonder iemand in het zonnetje gezet. Vrijwilliger Lien van der Schalie werd 75 jaar en haar man Ruud was een paar dagen eerder ook de 75 gepasseerd.

De Regenboog in Bloemhof, speelplezier met juf Annie
Bloemhof
12 juli 2021

In Bloemhof staat een schattig en pittoresk speeltuintje. Zo op het eerste gezicht zou je het geen speeltuin noemen. Eerder een binnentuin van een woonblok. Maar speeltuin De Regenboog is echt een speeltuin.

Bijzondere audiotour IN AFRI
Afrikaanderwijk
29 juni 2021

Als je de komende tijd door de Afrikaanderwijk loopt, moet je niet raar opkijken wanneer je mensen met oortjes in en een mobiel in de hand door de wijk ziet wandelen. Waarschijnlijk blijven zij bij verschillende plekken stilstaan. Want deze mensen lopen namelijk de audiotour ‘IN AFRI’, van theatergezelschap WAT WE DOEN.

GGD, huisartsen en Humanitas werken samen voor goede voorlichting over vaccinatie
Afrikaanderwijk
20 juni 2021

Veel wijkbewoners in het gebied Feijenoord hebben nog twijfels over vaccinatie. Huisartsen en de GGD zijn daarom een voorlichting en vaccinatie initiatief gestart.

Welkom terug, de huizen van de wijk zijn weer open!
algemeen
7 juni 2021

Nu het de goede kant opgaat met de besmettingen zijn de huizen van de wijk weer open. Fijn hoor, we hopen dat je snel weer naar je favoriete activiteit komt!

Studio Oleander, veel meer dan alleen een chillplek
Bloemhof
2 juni 2021

Het was een drukte van jewelste op het Oleanderplein in Bloemhof. Gisteren werd Studio Oleander feestelijk geopend. Vele kinderen en jongeren stonden op het plein te wachten alsof de koning elk moment zou arriveren.

Jongeren van Startmotor trekken zich het lot van ouderen in Vreewijk aan
Vreewijk
21 mei 2021

De Startmotor, in Vreewijk, wil Rotterdamse jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 27 jaar een betaalbaar alternatief bieden op de oververhitte woningmarkt. Humanitas ging een samenwerking met ze aan om eenzame ouderen een bezoekje te brengen.

Buurtmoeder Fatima Mellouk geeft startsein binnentuin Peperklip
Kop van Zuid
20 mei 2021

Op de Kop van Zuid staat het markante gebouw de Peperklip. Dit woongebouw, gebouwd in de jaren '80, is de afgelopen jaren flink opgeknapt. Het binnenterrein was ook toe aan een opknapbeurt. En ook dat is nu gerealiseerd.

Rachel dopt haar eigen boontjes
Vreewijk
19 mei 2021

Rachel Spaans mag zich sinds kort coördinator / beheerder noemen van Het Bouwhuis in Vreewijk. Een mooie afronding van een moeilijke periode, waarin ze vanwege privé omstandigheden zonder werk samen met haar zoon kwam wonen in een nieuwe omgeving. Wat doe je dan om een beetje te wennen?

Kinderkrant Afrikaanderwijk, Het laatste nieuws én meer
Afrikaanderwijk
17 mei 2021

De gebeurtenissen in de wijk, gezien door de ogen van de kinderen. Of gewoon de hobby’s, dromen en wensen van kinderen. Dit soort onderwerpen lees je niet dagelijks in de krant. Maar wél in de kinderkrant van de Afrikaanderwijk. Daar is een groepje kinderen, onder bezielende leiding van Peter Klein Gunnewiek, de Kinderkrant Afrikaanderwijk gestart.

Syrische vluchtelinge Alice: ik oefende dagenlang het gesprek
Feijenoord
12 mei 2021

Alice Mousa heeft sinds kort een mooie baan bij Primark. Maar het pad daar naar toe was beslist niet gemakkelijk. In 2018 ontvluchtte ze Syrië samen met haar zoon en woont nu in Feijenoord. Ze moest natuurlijk inburgeren, maar wilde ook graag wat om handen hebben en zich nuttig maken.

Proeven van elkaars heerlijke recepten
Afrikaanderwijk
10 mei 2021

Het islamitische vastenmaand Ramadan is bijna voorbij. Rotterdamse moslims maken zich op voor het afsluitende Suikerfeest. In de Afrikaanderwijk wilde ‘Kookgroep Lalla Rookh’ een iftar maaltijd koken voor de buurt. De iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang.

Gezond eten. Dat is de basis van alles
algemeen
3 mei 2021

Het geurt heerlijk vandaag (vrijdag 30 april) in het Huis van de Wijk De Dam. Daar wordt gehakt, gesneden, gebakken en gekookt. Er worden 250 smakelijke en vooral gezonde ‘presentjes’ gemaakt voor de leerlingen van de Agnesschool.

Koningsdag in Feijenoord
algemeen
28 april 2021

Koningsdag (en de dagen erom heen) werd voor het tweede jaar minder groots en uitbundig gevierd dan we traditioneel gewend zijn. Geen pleinen vol feestende mensen, kinderen met kleedjes vol koopwaar en swingende muziekconcerten.

Van BalkonParade naar Muzieksalon
algemeen
26 april 2021

Om ouderen in Coronatijd toch gezelligheid en activiteit te bieden, organiseerde Humanitas in het voorjaar van 2020 de BalkonParade. Muzikale optredens in verschillende muziekstijlen in 15 seniorencomplexen van Woonstad en Vestia. Een succes dat een vervolg kreeg met het BalkonDanspaleis en de Muzieksalon.

Een zwemdiploma én een praatje aan de deur
Afrikaanderwijk
14 april 2021

Haar naam doet exotisch aan: Josefa Fonseca Gutierrez. En dat klopt ook wel. Zij is 12 jaar geleden vanwege de liefde verhuisd van Peru naar Rotterdam. Josefa is moeder van twee dochters, waarvan er eentje vorig jaar haar eerste zwemdiploma haalde.

Een zwemdiploma en een betere wijk!
Kop van Zuid
12 april 2021

Twee jaar geleden startte Humanitas een bijzondere actie in het gebied Feijenoord. Kinderen konden kosteloos hun zwemdiploma-A halen. In een havenstad, omringd door water is het immers belangrijk dat kinderen goed kunnen zwemmen.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden