Van BalkonParade naar Muzieksalon

26 april 2021
Genieten van muziek of zelfs dansen vanaf je balkon. Voor ouderen in 15 seniorencomplexen van Woonstad en Vestia, was dat het geval in het voorjaar van 2020. Humanitas organiseerde de BalkonParade. De muzikale optredens in verschillende muziekstijlen bleken een daverend succes dat een vervolg kreeg met het BalkonDanspaleis en de Muzieksalon.

De BalkonParade liet zien dat muziek enorm kan verbinden. In Feijenoord is de culturele achtergrond van de inwoners heel divers. Ook bij ouderen. Juist die generatie is niet altijd in de gelegenheid geweest de Nederlandse taal goed te leren. Zomaar een gesprek aan gaan met elkaar in het wooncomplex lukt dan niet.

Samen met het Danspaleis bedacht Humanitas een mooi multicultureel muziekprogramma als vervolg op de BalkonParade: het BalkonDanspaleis. Een speciale senioren-DJ verzorgde een aantal fantastische dansmiddagen. De muziek kon door een ‘Verzoekplaten-bellijn’ door bewoners zelf gekozen worden. Vanaf het eigen balkon dansten bewoners en zwaaiden naar elkaar. Speciale dans-vrijwilligers zorgden voor individueel contact en sfeer.

En vorige week was het tijd voor de volgende stap. Vanuit het BalkonDanspaleis zijn deelnemers uitgenodigd voor de Muzieksalon in twee huiskamers van de wijk. Ook hier zorgde muziek voor verbinding.

Kent u ook iemand die graag aanhaakt bij een ontmoetingsactiviteit in een kleine groep? Er zijn op dit moment wekelijks mogelijkheden in de wijken Hillesluis, Bloemhof, Vreewijk, Afrikaanderwijk en Feijenoord. Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met de coördinator van deze Plusactiviteiten, Willeke Mulder van Humanitas.

Verder lezen

Meer nieuws
Update: welke activiteiten mogelijk in huizen van de wijk?

Sinds oktober 2021 zijn de huizen van de wijk dicht voor open inloop. Voor kwetsbare ouderen en jongeren tot 18 jaar zijn de maatregelen versoepeld en kunnen er sinds 11 maart weer wat meer activiteiten plaatsvinden.

Belmaatjes, wederzijds plezier

Olga Beeldstroo is al enige tijd het belmaatje van Ton Kuster (84 jaar). Een lokale beroemdheid, hij was in zijn jonge jaren bokskampioen. Maar nu is hij een stuk minder fit. Zijn ooit afgetrainde lijf doet zeer en hij is maar al te blij dat Olga hem regelmatig even belt.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden