Help je buurtgenoten een handje!

31 maart 2020
Sommige buurtbewoners hebben het nu extra zwaar. Omdat ze oud zijn of binnen moeten blijven. Meld je nu aan om iemand te helpen via onze app.

Nadat je je hebt aangemeld neemt een medewerker van Humanitas contact met je op. Samen met jou bepalen we een passende activiteit.

Close App vrijwilligersbanner

Veelgestelde vragen

1. Aan welke hulp is nu behoefte?

Het belteam van Humanitas krijgt vragen binnen van bewoners. Om de juiste hulp te bieden kan je je aanmelden voor de volgende activiteiten:

Hulp bij formulieren
Je helpt bij het (telefonisch of op locatie) invullen van formulieren van bewoners. Dit voorkomt dat mensen in de financiele problemen komen doordat dingen niet op tijd geregeld worden. Je doet dit samen met de professionals van het Infoplein van Humanitas en de Vraagwijzer van de gemeente.

Voor iemand koken
Wil jij een extra maaltijd koken wanneer je thuis kookt? Veel vragen van bewoners gaan over eten of koken. Of wil jij voor een groep koken? Geef je dan op als vrijwilliger bij het team maaltijden.

Boodschappen en maaltijden bezorgen
Wil jij een maaltijd bezorgen? In Feijenoord zijn er enkele samenwerkingen met wijkkeukens. Door vrijwilligers wordt er gekookt en wordt de maaltijd ingepakt. Jij haalt deze daar op en bezorgt de maaltijd bij de aanvrager. Ook is er veel vraag naar mensen die boodschappen kunnen doen en bezorgen bij een bewoner.

Medicijnen ophalen
Het kan voorkomen dat de apotheek de medicijnen niet snel kan bezorgen maar dat de hulpbehoevende snel zijn medicatie nodig heeft. Jou wordt gevraagd in overleg met hulpvrager en apotheek de medicijnen bij hulpvrager te krijgen. Een medische achtergrond kan handig zijn.

Honden uitlaten
Omdat mensen de deur niet meer uit kunnen is er behoefte aan mensen die de hond uitlaten. Bij voorkeur wil jij vaker bij dezelfde persoon de hond uitlaten.

Bellen voor een praatje
Gewoon een praatje in deze onzekere tijden biedt troost. Wil jij op afspraak met name ouderen bellen voor een praatje dan kun je je hiervoor aanmelden.

Of misschien heb je zelf een goed idee?
Meld dit dan bij jou contactpersoon bij Humanitas of stuur een mail naar welzijn@stichtinghumanitas.nl

2. Kan iedereen helpen?

Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden. Een medewerker van Humanitas bekijkt samen met jou wat een geschikte taak is.

Om het koppelen van hulpvragen van bewoners makkelijk te maken proberen we zoveel mogelijk gebruik te maken van mensen die in Feijenoord wonen. En misschien zelfs in de straat van de hulpvrager. Daarom vragen we bij inschrijving naar je postcode, achtergrond en het hulpaanbod wat u heeft gedaan.

3. Hoe zorg ik dat ik veilig blijf?

Als je aan de slag gaat krijgt je goede instructies van de coordinator van Humanitas. We volgen hiervoor de richtlijnen van het RIVM.

4. Ben ik verzekerd als vrijwilliger?

Als je via Humanitas meedoet ben je door de gemeente Rotterdam verzekerd in de Rotterdamse vrijwilligersverzekering, de zogenaamde Maasstadpolis

5. Wat gebeurt er met mijn gegevens na aanmelden in de app?

Je persoonlijke gegevens worden door ons zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Hierbij houden wij ons aan de wet- en regelgeving, zoals de Wet bescherming persoonsgegevens. We gebruiken de gegevens vooral om je te koppelen aan een hulpvraag.

6. Kan ik me ook telefonisch aanmelden?

Dit kan via de hulplijn 010-302 50 30. Hier staan de medewerkers van Humanitas je 7 dagen per week te word. Ook voor hulpvragen van bewoners.

Close app
Download de Close app op je telefoon en gebruik de code 'VRIJWILLIGER'.


Banner small

Let op: De app is alleen te downloaden en gebruiken op je mobiele telefoon.

Verder lezen

Meer nieuws
Wethouder de Lange neemt kijkje bij de hulplijn

Bewoners die hulp nodig hebben bellen de hulplijn van Humanitas. Bijvoorbeeld als mensen hun huis niet meer uit kunnen een boodschap of bij dringende vragen.

Close hulpApp handleiding

Met deze speciale App kan je je makkelijk aanmelden als je wil helpen in jouw wijk. En we houden je dan meteen op de hoogte van de hulpvragen en andere info. Bovendien kan je vrienden en kennissen uitnodigen om ook mee te helpen! Hier lees je hoe je de app kan downloaden op je telefoon.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden