Wat een mooie zomer in Feijenoord!

3 september 2020
De bewoners van de wijken in Feijenoord hebben een geweldige zomer achter de rug. Afgelopen vrijdag was het de laatste dag van het zomerprogramma dat Stichting Humanitas organiseerde.

Voor de kinderen tot en met 12 jaar werd dit samen gedaan met Zomercampus010. Het mooie is dat Stichting Humanitas trainers en leraren uit de wijken zelf bij het programma betrok. Maar ook de ouders van de kinderen werden betrokken.

De hele zomer was er voor de kinderen een programma van sport, spel en educatie. Zo begon de dag voor de kinderen altijd met een gezonde en gevarieerde maaltijd die door bewoners uit de wijk of ouders werd klaar gemaakt. “Vooral het brood met kipfilet en de chocolademelk was lekker,” volgens Isra (9 jaar). Vervolgens gingen de kinderen met van alles aan de slag. Wat dacht je van een rap-workshop, dance battles, jongleren en je evenwicht bewaren bij Circus Rotjeknor, een bezoekje aan het Wereldmuseum, bootcamp, theater, hockey, techniekles, skaten, gamen, knutselen en nog veel meer. “Alles was leuk. Ik kan echt niet kiezen wat het leukste was,” zegt Alicia (8 jaar).

De kinderen deden allerlei nieuwe indrukken op, werkten samen en maakten nieuwe vrienden. “Ik weet alleen niet meer hoe mijn nieuwe vriendinnetje heet,” zegt Isra. “Mijn zoon kwam elke dag vol met verhalen thuis,” zegt een vader van een van de deelnemende kinderen.

Boxing dames

Ook voor de wat oudere jeugd was er gedurende zomer van alles te doen. Zij gingen bijvoorbeeld een Fifa e-sports competitie aan in het Huis van de Wijk aan het Afrikaanderplein. Maar ook werden er heuse wedstrijden straatvoetbal georganiseerd waarbij de jeugd van de verschillende wijken het tegen elkaar opnam.

En wat hebben de volwassen bewoners kunnen geniet van muziekoptredens in het Huis van de Wijk Hillevliet en van heerlijke zomeravonden met aanschuifmaaltijden en optredens in het Afrikaanderpark.

Het zomerprogramma werd afgelopen vrijdag in elke wijk feestelijk afgesloten. Zo kwam er een poffertjeskraam naar het Huis van de Wijk de Dam in de wijk Feijenoord en was er een springkussen. Wethouder Kasmi kwam speciaal naar Bloemhof waar hij in ons Huis van de Wijk Irene vol lof sprak over de manier waarop Stichting Humanitas het programma organiseerde.

Kortom, we kijken terug op een zomer met alleen maar blije gezichten bij de kinderen, hun ouders en de samenwerkingspartners van Stichting Humanitas. We gaan deze zomer nog missen.

D856ff04 8641 4368 94c0 82fd6e8f2fcc

Ook na de zomer veel te beleven

Zich vervelen hoeven de bewoners van Feijenoord niet. Zo gaat vanaf september op 8 basisscholen in de wijken Vreewijk, Feijenoord, Hillesluis, Afrikaanderwijk en Bloemhof de Sport & Cultuur Club van start. Met de Sport & Cultuur Club biedt Humanitas sport, cultuur én educatie dichtbij huis aan en geven we invulling aan de dagprogrammering voor de kinderen van deze basisscholen. De veelzijdige activiteiten van de Sport & Cultuur Club worden ook hier aangeboden met onze vaste samenwerkingspartners en verenigingen uit de wijken zelf. Kijk voor meer informatie op: https://www.magievanfeijenoord.nl/initiatieven/sport-en-cultuurclub-feijenoord-1

Voor alle leeftijden staan de deuren van de huizen van de wijk dagelijks open. Er is van alles te beleven. Houdt hiervoor de agenda in de gaten op: https://www.magievanfeijenoord.nl/agenda.

Maar ook voor hulp bij solliciteren, het invullen van formulieren of gewoon voor een praatje…kom gerust langs in een van onze huizen (zie https://www.magievanfeijenoord.nl/contact).

Verder lezen

Meer nieuws
Het Tentakel Festival komt naar Feijenoord!

Het reizende kunst- en theaterfestival Tentakel strijkt deze zomer weer neer op 7 pleinen in Rotterdam Zuid.

Vacature ‘Junior Wijkadviseur Welzijn’

Als ‘Junior Wijkadviseur’ ga je aan de slag met diverse onderdelen binnen de welzijnsopdracht. Denk daarbij aan het coördineren van huisbezoeken aan ouderen, maar ook aan het opzetten van activiteiten in het Huis van de Wijk.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden