Welkom terug, de huizen van de wijk zijn weer open!

7 juni 2021
Nu het de goede kant opgaat met de besmettingen zijn de huizen van de wijk weer open. Fijn hoor, we hopen dat je snel weer naar je favoriete activiteit komt!

Wel moeten we ons nog aan regels houden. Want het gaat goed met het aantal besmettingen en ziekhuisopnamen, maar het is nog niet weg en niet iedereen is ingeënt. Dus kan je nog steeds ziek worden. Lees daarom hieronder goed wat de regels zijn.

Algemene regels waar we ons aan houden

Ø Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen;

Ø Zoveel mogelijk handen wassen;

Ø Schud geen handen;

Ø Hoest/nies in de binnenkant van je elleboog;

Ø Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg;

Ø 4 m² per persoon in ruimtes per ruimte in het Huis van de Wijk, volg de instructies van de medewerkers;

Ø Wijkbewoners met verkoudheidsklachten met koorts en/of benauwdheid zijn niet welkom in het Huis van de Wijk (Klachten die veel voorkomen zijn koorts, luchtwegklachten zoals hoesten, verkoudheid, niezen, kortademigheid.)

Verder zijn er specifieke regels voor bepaalde activiteiten, je leest ze hieronder.

Infopleinen

De infopleinen zijn bedoeld voor mensen die vragen hebben over bijvoorbeeld een brief of een formulier, hulp nodig hebben bij geldzaken of bij de aanvraag voor een fiets, laptop etc. voor hun kind. Of hulp nodig hebben bij het zoeken naar werk of bij het solliciteren.

Er zijn op drie locaties infopleinen. De locaties zijn Hillevliet, De Dam en ‘t Klooster. We doen dit nog wel op afspraak. Bel hiervoor naar het gratis nummer 0800 40 02 090.

Activiteiten starten weer op!

Kom je weer naar je favoriete activiteit? Check van te voren even bij degene die dit organiseert of en wanneer dit weer start. En hou de wijkagenda in de gaten. Er gelden nog wel wat regels:

 • Draag een mondkapje
 • Registreer je bij binnenkomst
 • Maximum aantal mensen per ruimte.

Plusclubs

De plusclubs waren alweer opgestart. Via Willeke van Humanitas (06 - 13 07 04 21 of wmulder@stichtinghumanitas.nl) kunt u contact opnemen om te weten waar en wanneer deze activiteiten plaatsvinden.

Huurders weer welkom

Verenigingen en andere organisaties en ZZP-ers kunnen weer gebruik maken van het Huis van de Wijk. Ook voor huurders gelden natuurlijk de algemene regels.

Wijkrestaurants starten weer op

In verschillende Huizen van de Wijk zijn restaurants. Hier kan je een lekkere lunch eten en op bepaalde dagen is er een avondmaaltijd. Hou de agenda van de wijken in de gaten om te zien wat de precieze openingstijden zijn. Ook hier gelden weer een aantal regels:

 • Een vaste zitplek aan tafel is verplicht.
 • U wordt bediend, het is niet mogelijk om eigen eetwaren te eten.
 • Entertainment, zoals live-optredens of videoschermen, is niet toegestaan.
 • En uiteraard gelden ook hier de algemene regels van 1,5 meter en een mondkapje als je loopt.

Sporten weer mogelijk

In Huizen van de Wijk die een binnensportvoorziening (gymzaal of sportzaal) hebben is sporten ook weer mogelijk. Hiervoor gelden de volgende regels:

 • Er is een maximum van 50 personen per ruimte. Sporters hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
 • Groepslessen zijn toegestaan.
 • Reserveren, registreren en een gezondheidscheck zijn verplicht.
 • Binnen moet een mondkapje gedragen worden, maar deze mag af tijdens het sporten.
 • Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan.
 • Kleedkamers en douches zijn geopend.
 • Jongeren tot en met 17 jaar mogen weer jeugdwedstrijden spelen.

Zingen mag nog niet

Het is niet mogelijk in het Huis van de Wijk te zingen in groepsverband. Ook zanglessen zijn niet mogelijk. Deze regel geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar en professionele zangers.

Buiten sporten

Sporten in groepsverband kan weer onder de volgende voorwaarden:

 • Er is een maximum van 30 persoenen en iedereen houdt 1,5 meter afstand.
 • Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan.
 • Buiten sporten voor jongeren tot 27 jaar was al vanaf 3 maart mogelijk
 • Heeft u een vraag of een bepaalde activiteit die u wilt organiseren mogelijk is binnen de geldende regels? Neem dan contact op met de coördinator van de betreffende locatie.

Mondkapjes

Het dragen van mondkapjes in de Huizen van de Wijk is verplicht. Daarvoor gelden de volgende richtlijnen. Alle bezoekers worden aan de deur verplicht een mondkapje te dragen in de Huizen van de Wijk. Indien de bezoeker geen mondkapje heeft kan deze worden verstrekt vanuit het Huis van de Wijk. Zolang de bezoekers in de locatie lopen en in een algemeen toegankelijke ruimte zitten dragen zij een mondkapje.

Maatregelen voor bezoekers:

 • In het Huis van de Wijk is het dragen van een mondkapje verplicht. Indien een bezoeker weigert een mondkapje te dragen wordt hem/haar de toegang tot het Huis van de wijk ontzegt.
 • Burgers die vanwege hun (zichtbare of onzichtbare) beperking of chronische ziekte niet in staat zijn een mondkapje te dragen of op te zetten, omdat zij daar ernstig ontregeld door raken. Een schriftelijk bewijs van een dergelijke beperking of chronische ziekte is niet noodzakelijk om te tonen.
 • In alle (spreek)ruimtes waar meer dan 1 klant aanwezig is worden de bezoekers verplicht een mondkapje te dragen als aanvulling op de ventilatie in kleinere ruimten.
 • Als bezoekers in een ruimte op een vaste plaats zitten en de 1,5 meter aanhouden, dan mag het mondkapje ook af. Zodra de bezoekers gaan lopen moet het mondkapje weer op.
 • Een spatscherm (face shield) is volgens de Rijksoverheid geen vervanging voor een stoffen mondkapje in een publieke binnenruimte. Dit geldt voor burgers en voor medewerkers. Aan bezoekers met een spatscherm worden ook mondkapjes uitgedeeld.
 • Kinderen tot en met 12 hoeven geen mondkapje te dragen.

Verder lezen

Meer nieuws
Gezond eten. Dat is de basis van alles

Het geurt heerlijk vandaag (vrijdag 30 april) in het Huis van de Wijk De Dam. Daar wordt gehakt, gesneden, gebakken en gekookt. Er worden 250 smakelijke en vooral gezonde ‘presentjes’ gemaakt voor de leerlingen van de Agnesschool.

Koningsdag in Feijenoord

Koningsdag (en de dagen erom heen) werd voor het tweede jaar minder groots en uitbundig gevierd dan we traditioneel gewend zijn. Geen pleinen vol feestende mensen, kinderen met kleedjes vol koopwaar en swingende muziekconcerten.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden