Zwemlessen A-diploma weer gestart!

25 juni 2020
In juni zijn alle kinderen die lessen voor hun A-diploma via Humanitas weer gestart. Vanaf deze week worden ook de eerste kinderen van de Humanitas wachtlijst opgeroepen. Kinderen en ouders zijn blij dat zij weer terechtkunnen in het Afrikaanderbad.

Zoals veel locaties was ook het zwembad aan het Afrikaanderplein een aantal maanden dicht vanwege corona. ‘Het was een enorme puzzel om de lessen weer te hervatten, rekening houdend met de regels van het RIVM’, aldus medewerker Fredy. ‘Zo is de grootte van groepen kleiner en zitten ouders tijdens de lessen niet meer aan het zwembad. Gelukkig zijn alle bestaande zwemgroepen inmiddels gestart. En is er vanaf deze week ook weer ruimte om de eerste 15 kinderen van de Humanitas wachtlijst op te roepen. We krijgen veel blije reacties!’

Zwemcampagne
Humanitas bood alle kinderen tussen 5 en 18 jaar uit Feijenoord de kans een A-diploma te halen. Ouders werd gevraagd in ruil hiervoor iets terug te doen voor hun wijk. Voor deze actie zijn 1500 kinderen aangemeld, waarvan een deel het diploma inmiddels behaald heeft. Op dit moment staan er zo'n 250 kinderen op de wachtlijst, die nu weer langzaam in beweging komt.

Vanwege de tijdelijke sluiting en het gegeven dat minder mensen op vakantie gaan, heeft het Afrikaanderbad besloten om tijdens de zomervakantie door te gaan met zwemlessen.

Verder lezen

Meer nieuws
Info-pleinen gestart en weer meer activiteiten in de huizen van de wijk

Sinds 13 maart zijn de huizen van de wijk dicht. Vanaf 22 juni starten veel activiteiten weer op. Maar wel op afspraak.

Hoe blijf je fit en opgewekt?

De BalkonParade is een programma vol sport- en culturele activiteiten voor senioren. Voor een moment van beleving en contact, maar wel op afstand. Er wordt gezongen, gedanst en bewogen. En vooral… gelachen en genoten. Met veel artiesten uit de wijk!

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden