Nieuws en verhalen

Heren Stamtafel in het Huis van de Wijk
Nieuws
26 oktober 2021

Buiten regent het af en toe pijpenstelen, maar aan de stamtafel in het Huis van de Wijk dampt vandaag de koffie voor een zestal heren.

Open het HUIS
Nieuws
25 oktober 2021

Wat heerlijk dat er 'zomaar' een flink aantal bezoekers terecht konden. Donderdag 14 oktober in het Huis van de Wijk Aan de kade, op het Noordereiland.

Paaskeitjes zoeken
Nieuws
19 maart 2021

Wat zijn die kinderen zo vlak voor Pasen op het Noordereiland aan het doen? Het lijkt wel of ze iets zoeken? Klopt! Die kinderen zijn naarstig op zoek naar PaasKeitjes.

U weer zien stemt ons vrolijk!
Nieuws
17 maart 2021

De meeste Huizen van de Wijk krijgen 15, 16 en vooral 17 maart veel bezoekers binnen. Wat fijn dat dan veel wijkbewoners de drempel weer overstappen, na een jaar waarin alle Huizen vrijwel gesloten waren vanwege de coronamaatregelen. Deze keer betreft het echter een uitzondering. De Huizen van de Wijk zijn die dagen in gebruik als stembureau voor de Tweede Kamer verkiezingen.

Oliebollen voor de buren
Nieuws
8 januari 2021

Bewoners, Humanitas en de Spar sloegen op Oudejaarsdag op het Noordereiland de handen ineen om oliebollen te bakken voor 75-plussers.

Herfstvakantie-activiteiten op het Noordereiland
Nieuws
19 oktober 2020

In de herfstvakantie is er voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar van alles te doen op het Noordereiland. House of Esports, YOU talent én Humanitas zorgen voor een leuk en informatief programma. En deelname is helemaal gratis.

Eerste mooie 2 weken van Zomercampus010 in Feijenoord
Nieuws
31 juli 2020

De afgelopen 2 weken waren er dagelijks ruim 80 kinderen uit Feijenoord en Kop van Zuid die zichtbaar genoten van de Zomercampus010 op de locatie de Dam in Feijenoord.

Vrolijke noot op Noordereiland
Nieuws
9 juni 2020

Maurice en Tijmen brengen vrolijkheid bij het Prins Frederikplein tijdens de BalkonParade op Noordereiland. Met gitaar, viool en eigen stemgeluid, laten zij de bewoners genieten onder een stralende zon.

Een nieuw initiatief: De Eilandwinkel
Nieuws
20 mei 2020

Als kind reed Annette regelmatig met haar ouders langs het Noordereiland. 'Supermooi, dat eiland met al die grote bomen, hier wil ik later best wel wonen’, dacht zij toen.. Inmiddels geniet ze alweer ruim 30 jaar van haar woning op het Noordereiland.

Samen in beweging met Arthyra
Nieuws
4 mei 2020

Samen in Beweging met Arthyra, is een reeks korte filmpjes met oefeningen die je gewoon thuis kunt doen. Arthyra neemt je mee, doet voor en legt de oefeningen uit.

Ellen vertelt: "iets doen voor een ander geeft goed gevoel"
Nieuws
18 april 2020

Ellen meldde zich bij Humanitas toen de oproep kwam om iets te doen voor een buurtgenoot. Ze woont op het Noordereiland met haar vriend en twee katten. Ze vertelt dat ze door het vrijwilligerswerk haar wijk beter leert kennen.

Van Huiskamer naar een heus Huis van de Wijk
Nieuws
3 oktober 2019

Een mooi vooruitzicht voor de bewoners op het Noordereiland. Door te verhuizen naar een grotere locatie kunnen we straks meer activiteiten tegelijkertijd in het Huis van de Wijk mogelijk maken.

Recordpoging stoepkrijten op Noordereiland
Nieuws
21 mei 2019

Tijdens de zomervakantie vond op het Noordereiland recordpoging plaats.

In gesprek over thema’s voor ouderen - Checkpoint Ouder worden
Nieuws
21 mei 2019

Elke twee maanden organiseert Humanitas Checkpoint Ouder worden een informatiemiddag voor ouderen over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden