Een nieuw initiatief: De Eilandwinkel

20 mei 2020
Als kind reed Annette regelmatig met haar ouders langs het Noordereiland. 'Supermooi, dat eiland met al die grote bomen, hier wil ik later best wel wonen’, dacht zij toen.. Inmiddels geniet ze alweer ruim 30 jaar van haar woning op het Noordereiland.

Ze houdt zich fulltime bezig als freelance tekstschrijver. Als betrokken eilandbewoner brengt ze het eilandnieuws bij de bewoners. Via Facebook en de Eilandkrant. Het leek haar een goed idee om de agenda met activiteiten - die zich bijvoorbeeld in het Huis van de Wijk afspelen – behalve online ook op papier te verspreiden. Via Opzoomer Mee en de steun van de Wijkraad Noordereiland heeft ze dit – samen met grafisch ontwerper Nils Hilbers voor elkaar gekregen. Naast artikelen met betrekking op het Noordereiland kun je hier de maandagenda vinden. Door vrijwilligers van het Noordereiland wordt de krant huis aan huis bezorgd. Bewoners en ondernemers reageren enthousiast op artikelen en er melden zich regelmatig mensen aan voor activiteiten uit de maandagenda.

Terwijl we in het nieuwe Huis van de Wijk 'Aan de kade' zitten, vertelt Annette enthousiast over een ander initiatief, de Eilandwinkel. Er is op diverse plekken van alles te vinden over het eiland. Bij de ene ondernemer kan je een boek kopen over de historie van het Noordereiland. En weer ergens anders een boek met foto's. Of een beker met een opdruk van De Hef, Noordereiland-ansichtkaarten en een plattegrond met interessante plekken om te bezoeken. Sinds twee jaar zijn er regelmatig bijeenkomsten met culturele ondernemers van het Noordereiland. Er wordt dan besproken hoe ze elkaar kunnen versterken, samenwerken en activiteiten melden. Zou het niet mooi zijn als er één plek is, waar mensen terecht kunnen voor info over het Eiland, opperde Annette daar al regelmatig. Een brainstorm met deze ondernemers zorgde voor een lijst met mogelijkheden voor het inrichten van een soort mini VVV, waar bezoekers en toeristen informatie over het eiland kunnen vinden. Maar daarnaast ook een kop koffie kunnen drinken en een echt Noordereiland cadeautje, souvenir of kunstobject kunnen kopen. Een plek waar eilandkunstenaars hun werk kunnen exposeren en doorverwijzen naar hun galerie op het Noordeiland. En met de Eilandwinkel, die in het Huis van de Wijk een vaste plek krijgt lijkt dit dan echt van start te gaan. De balie waar de winkel zal worden gevestigd is zo goed als klaar en tijdens ons gesprek wordt op de achtergrond hard gewerkt om de nieuwe locatie aan de Maas klaar te maken voor opening. Het is de bedoeling dat dit Huis van de Wijk een welkome plek gaat zijn, waar de eilandbewoners elkaar kunnen ontmoeten voor activiteiten. Er is mogelijkheid om een ruimte te huren en met de komst van de Eilandwinkel biedt het Huis van de Wijk ook plek voor eilandkunstenaars en creatieve bewoners om hun producten te laten zien en verkopen.

Annette hoopt voor het Noordereiland dat mensen elkaar nog beter weten te vinden en een goede verbinding met elkaar weten te maken.

(We hebben er zin in om de nieuwe locatie met jullie te delen. Maar door deze bijzondere Corona-tijd zitten hier regels aan. Hou de website in de gaten. Hier kun je binnenkort vinden wat van start zal gaan en wat de richtlijnen zijn).

Verder lezen

Meer nieuws
Samen in beweging met Arthyra

Samen in Beweging met Arthyra, is een reeks korte filmpjes met oefeningen die je gewoon thuis kunt doen. Arthyra neemt je mee, doet voor en legt de oefeningen uit.

Ellen vertelt: "iets doen voor een ander geeft goed gevoel"

Ellen meldde zich bij Humanitas toen de oproep kwam om iets te doen voor een buurtgenoot. Ze woont op het Noordereiland met haar vriend en twee katten. Ze vertelt dat ze door het vrijwilligerswerk haar wijk beter leert kennen.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden