Heren Stamtafel in het Huis van de Wijk

26 oktober 2021
Buiten regent het af en toe pijpenstelen, maar aan de stamtafel in het Huis van de Wijk dampt vandaag de koffie voor een zestal heren. Elke dinsdagochtend schuiven ze aan om met elkaar te kletsen en koffie te leuten.

Ze wonen al jaren of hun hele leven op het Noordeiland. De meesten zijn afkomstig uit de koopvaardij of binnenvaart.

Allerlei onderwerpen passeren aan tafel de revue: het actuele nieuws, voetbal natuurlijk ook, de komst van weer een bijzonder cruiseschip. Ze blikken terug op hun loopbaan als schipper en de anekdotes uit die tijd vliegen over tafel. Geanimeerd vertellen ze ook over de tijd dat ze nog actief sport beoefenden. Tegenwoordig, nu de spieren wat strammer zijn, is het allemaal wat passiever: klaverjassen, dammen, of bridgen. Hoewel, dat laatste is wel ingewikkeld, “je moet heel goed alles kunnen onthouden”. Een aantal heren loopt ook wekelijks mee met de woensdagwandeling van Arthyra.

Het is een gezellig samenzijn, verhalen worden gedeeld en er wordt ook heel wat gelachen. Er zijn nog een aantal stoelen vrij aan de Heren Stamtafel. Elke dinsdagochtend staat de koffie klaar, van 11.00 tot 12.00 uur (kosten: € 1,-). Kom een keertje binnenwandelen en schuif maar gezellig aan. Aanmelden is niet nodig.

Huis van de Wijk Aan de kade
Prins Hendrikkade 89

Verder lezen

Meer nieuws
Open het HUIS

Wat heerlijk dat er 'zomaar' een flink aantal bezoekers terecht konden. Donderdag 14 oktober in het Huis van de Wijk Aan de kade, op het Noordereiland.

Paaskeitjes zoeken

Wat zijn die kinderen zo vlak voor Pasen op het Noordereiland aan het doen? Het lijkt wel of ze iets zoeken? Klopt! Die kinderen zijn naarstig op zoek naar PaasKeitjes.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden