Belangrijke informatie over de Coronacrisis in Feijenoord
Nederlands
English
Türkçe
العربية
Espagnol

In gesprek over thema’s voor ouderen - Checkpoint Ouder worden

21 mei 2019
Elke twee maanden organiseert Humanitas Checkpoint Ouder worden een informatiemiddag voor ouderen over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn.

Woensdag 8 mei was de aftrap, over het thema Veiligheid in & om de woning. Wijkagent Martin van der Kaaij gaf uitleg over de werkwijze van criminelen, zoals babbeltrucs. En hij gaf tips over wat je zelf kunt doen in zulke situaties en hoe je ze kunt voorkomen. Veiligheidsdeskundige Lucas Kasteleijn gaf een ‘virtuele rondleiding’ door een woning, om de risico’s in huis te laten zien.

Preventie en voorlichting

Ouder worden brengt voor veel bewoners vragen met zich mee, onder meer op het gebied van gezondheid en veiligheid. Dat blijkt uit de contacten die wij hebben met bewoners in de wijk, onder andere tijdens de 75+ huisbezoeken. In overleg met het wijknetwerk (professionals en sleutelfiguren) organiseren wij daarom vormen van preventie en voorlichting over onderwerpen die ouderen belangrijk vinden. Checkpoint Ouder worden is een mooie gelegenheid om met elkaar te praten over onderwerpen die bij ouderen leven”, aldus Anita Steenbergen, wijkadviseur Kop van Zuid / Noordereiland van Humanitas.

Lunch en een thema
De Checkpoint Ouderen bijeenkomsten beginnen – voor wie dat wil - met een gezamenlijke lunch (kosten: 2 euro). Daarna wordt een relevant thema bij de kop gepakt, waarbij altijd een deskundige als gastspreker is. De onderwerpen zijn de afgelopen maanden door bewoners aangedragen.

Data & thema’s
Woensdag 10 juli - Gezondheid

Woensdag 11 sept - AED en EHBO

Woensdag 13 nov - Nader te bepalen

Tijd: 12.00 uur lunch (€ 2,-), 12.45 tot 14.30 uur themabijeenkomst

Locatie: Huiskamer van de Wijk, Steiger 22, Burg. Hoffmanplein 22

Aanmelden& informatie
Bel of stuur een berichtje naar Anita Steenbergen via 06-12465703 of mail asteenbergen@stichtinghumanitas.nl. Vermeld dan ook even of u ook deelneemt aan de lunch.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden