Paaskeitjes zoeken

19 maart 2021
Wat zijn die kinderen zo vlak voor Pasen op het Noordereiland aan het doen? Het lijkt wel of ze iets zoeken? Klopt! Die kinderen zijn naarstig op zoek naar PaasKeitjes.

Een aantal bewoners heeft de koppen bij elkaar gestoken en een leuk plannetje bedacht voor een ludieke actie rond de paasdagen. Leuk voor jong én oud!

Misschien ken je ze wel, de ‘zwerfkeitjes’. Her en der in Rotterdam en ook elders in het land worden er kleine beschilderde steentjes neergelegd. Wie er eentje vindt, mag hem houden of weer ergens anders neerleggen voor een volgende vinder. Op het Noordereiland maakt bewoonster Mariëlle Fortuin zulke keitjes. Met dat idee zijn we aan de haal gegaan. We maken geen zwerfkeitjes, maar ‘Paaskeitjes’. Samen met ouderen uit de wijk gaat Mariëlle die paaskeitjes beschilderen.

Op zaterdag 3 april is er voor de kinderen van het Noordereiland een Paaskeitjes zoekactie. De keitjes die ze vinden mogen ze inleveren bij het Huis van de Wijk Aan de kade. Daar krijgen ze een mandje paaseitjes. Maar, niet voor zichzelf! Ze brengen dat paasmandje dan samen met hun ouder(s) naar een van de ouderen die de paaskeitjes heeft geschilderd. Maar natuurlijk krijgen de kinderen zelf ook een leuke paasverrassing als beloning. Iedereen keiblij!

“Een leuke manier om reuring op het Noordereiland te geven. Ouderen en kinderen worden betrokken bij deze actie en er is op deze manier een mooie interactie tussen jong & oud” vertelt Gerdie Verheijden, een van de initiatiefneemsters vol enthousiasme. “De wijkraad en Humanitas omarmden dit idee en wilden hier maar al te graag aan bijdragen”.

Meedoen?

Wil je meedoen aan de Paaskeitjes zoektocht? Meld je dan vóór 31 maart aan door een mailtje te sturen naar: aandekade@stichtinghumanitas.nl en vermeld je naam, adres en leeftijd.

Wil je als vrijwilliger meehelpen bij de Paaskeitjes actie? Heel graag! Ook dat kan je melden via hetzelfde mailadres.

Verder lezen

Meer nieuws
U weer zien stemt ons vrolijk!

De meeste Huizen van de Wijk krijgen 15, 16 en vooral 17 maart veel bezoekers binnen. Wat fijn dat dan veel wijkbewoners de drempel weer overstappen, na een jaar waarin alle Huizen vrijwel gesloten waren vanwege de coronamaatregelen. Deze keer betreft het echter een uitzondering. De Huizen van de Wijk zijn die dagen in gebruik als stembureau voor de Tweede Kamer verkiezingen.

Oliebollen voor de buren

Bewoners, Humanitas en de Spar sloegen op Oudejaarsdag op het Noordereiland de handen ineen om oliebollen te bakken voor 75-plussers.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden