Samen in beweging met Arthyra

4 mei 2020
Samen in Beweging met Arthyra, is een reeks korte filmpjes met oefeningen die je gewoon thuis kunt doen. Arthyra neemt je mee, doet voor en legt de oefeningen uit, zodat je ook thuis niet stil hoeft te zitten en lekker in beweging blijft.

Arthyra woont op het Noordereiland en wandelde normaal wekelijks met een groep senioren het eiland rond. Elke woensdag vertrok de groep om 10.00 uur vanaf het huis van de wijk. Het hele lichaam wordt gebruikt, want naast het wandelen worden er ook nog extra oefeningen uitgevoerd in de frisse buitenlucht. Ook geeft Arthyra tips als er wordt nageklets in het huis van de wijk met een bak koffie, bijvoorbeeld over voeding.

Als vervanging voor de wandelgroep heeft Arthyra een reeks korte filmpjes opgenomen. In deze filmpjes legt Arthyra oefeningen uit die je gewoon thuis kunt meedoen. Zo wil ze iedereen die thuis zit, stimuleren om in beweging te blijven. Je kunt elke maandag meedoen vanaf 10:00 uur.

Verder lezen

Meer nieuws
Ellen vertelt: "iets doen voor een ander geeft goed gevoel"

Ellen meldde zich bij Humanitas toen de oproep kwam om iets te doen voor een buurtgenoot. Ze woont op het Noordereiland met haar vriend en twee katten. Ze vertelt dat ze door het vrijwilligerswerk haar wijk beter leert kennen.

Van Huiskamer naar een heus Huis van de Wijk

Een mooi vooruitzicht voor de bewoners op het Noordereiland. Door te verhuizen naar een grotere locatie kunnen we straks meer activiteiten tegelijkertijd in het Huis van de Wijk mogelijk maken.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden