Ellen vertelt: "iets doen voor een ander geeft goed gevoel"

18 april 2020

Ellen meldde zich bij Humanitas toen de oproep kwam om iets te doen voor een buurtgenoot. Ze woont op het Noordereiland met haar vriend en twee katten. Ze vertelt dat ze door het vrijwilligerswerk haar wijk beter leert kennen. Eerder kwam ze daar niet aan toe en waren haar dagen gevuld met werk als Front Office Manager bij een hotel, sport en het trainen van een meiden-basketbalteam. Nu is er ineens tijd over en de ondernemende Ellen vindt het fijn om iets te kunnen betekenen voor bewoners die juist nu wat hulp kunnen gebruiken.

Haar eerste vrijwilligersklus was het rondbrengen van narcissen bij mensen die de deur niet meer uitkomen. De bewoners reageerden enthousiast en Ellen nam de tijd voor een praatje. En terwijl ze hondje Lilo van een buurtbewoner op het Noordereiland uitlaat, verteld Ellen hoe ze als vrijwilliger is gestart. In de wijkkrant van Noordereiland las ze dat Humanitas op zoek was naar vrijwilligers. Hierop heeft ze gebeld, volgde een intake-gesprek, mocht ze zich aanmelden via de Hulp App en kreeg een telefoontje met de vraag of ze mee wilde helpen met het bezorgen van bloemen in haar wijk.

Het vrijwilligerswerk geeft haar een goed gevoel. "Fijn om mensen goed verder te helpen en blij te maken. Ik hoor het graag als ik nog iets kan doen".

Verder lezen

Meer nieuws
Van Huiskamer naar een heus Huis van de Wijk

Een mooi vooruitzicht voor de bewoners op het Noordereiland. Door te verhuizen naar een grotere locatie kunnen we straks meer activiteiten tegelijkertijd in het Huis van de Wijk mogelijk maken.

Recordpoging stoepkrijten op Noordereiland

Tijdens de zomervakantie vond op het Noordereiland recordpoging plaats.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden