Stichting de Uil

Stel je voor dat de wasbak lekt. Je hebt geen geld om hem te laten repareren. Dus zet je er maar een emmer onder. Ondertussen zijn we 3 maanden verder en het lekken wordt alleen maar erger. Wat nu?

Samen sterk

Stichting De Uil staat klaar voor deze mensen. De Uil bezig met armoedebestrijding. De Uil helpt mensen die zelf niet de middelen hebben om het onderhoud van het huis of de tuin bij te houden. De Uil heeft de spullen en de ruimte voor het uitvoeren van deze klussen. De Uil vertrouwt op de kennis en vaardigheden van haar vrijwilligers.

In januari hebben wij en De Uil besloten om te gaan samenwerken. Rachel helpt nu bij De Uil om aanvragen van mensen op te nemen en om voor het gebouw te zorgen.

Heb je hulp nodig? Dan kun je Rachel bellen via 010-2910002. Een vrijwilliger komt dan bij je langs en zal beoordelen of het een klus is die zij kunnen uitvoeren. Er wordt van tevoren een kleine vergoeding bepaald. Je komt dus nooit voor verassingen te staan. Kan De Uil de klus niet aan? Of hoor je niet bij de doelgroep? Dan kan De Uil je helpen met de vraag voorleggen bij Paal & Perk of de Tuindorp Vreewijk Coöperatie.

Prettig leven

De Uil vindt dat iedereen een prettige leefomgeving verdient. Daar maakt de staat van huis en tuin een groot deel van uit. Door de wijkbewoners te helpen op dat vlak, zorgen ze dat de hele wijk er fysiek en sociaal beter uit komt te zien. Een mooie bijkomstigheid is dat de vrijwilligers van De Uil, door de ervaring die ze opdoen, meer kans maken op een reguliere baan.

De Uil bestaat niet zonder haar vrijwilligers. Ze zijn altijd opzoek naar nieuwe mensen. Wil jij ook iets doen voor jouw wijk? Heb je kennis op het gebied van tuin, verlichting, reparaties of wat ook maar in en rondom het huis moet gebeuren? Wil je mensen helpen die in nood zitten en ook nog eens mooie ervaringen opdoen? Dan kun je jezelf opgeven als vrijwilliger.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden