Nieuws en verhalen

Vreewijk 2cool4school vakantieprogramma
Nieuws
27 juli 2020

De komende weken is er voor kinderen t/m 14 jaar van alles te doen hier in ons eigen Vreewijk. Ze hoeven zich dus niet te vervelen deze vakantie. Ouders kunnen hun kind namelijk opgeven voor 1, 2 of zelfs 3 weken leuke dingen doen met 2cool4school. En deelname is helemaal gratis!

De lekkerste broodjes kip kerrie
Nieuws
17 juli 2020

Al vier jaar lang kookt onze kok Anthony op de dinsdag, woensdag en donderdag de sterren uit de hemel, zo op uw bord.

Plusactiviteiten weer van start!
Nieuws
13 juli 2020

Wat was het weer heerlijk om elkaar te zien! En wat gezellig om bij te praten! De Plusclub Vreewijk startte op 2 juli met koffie en gebak. En had grote lol toen iedereen een mondkapje kreeg aangeboden van Humanitas.

Netwerkpartners Vreewijk sterker door Coronacrisis
Nieuws
9 juli 2020

Vlak na het uitbreken van de coronacrisis heeft Humanitas een telefonische hulplijn in het leven geroepen. Iedereen met vragen over boodschappen, financien of behoefte aan informatie of een praatje kon hier gebruik van maken.

Kan De Brink snel weer open?
Nieuws
14 mei 2020

Rowenda vertelt hoe ze al ruim 5 jaar geleden het gezicht is geworden van De Brink, de rol die ze sinds februari heeft als beheer en welke maatregelen er worden genomen om hopelijk snel weer open te kunnen.

Leeszaal Vreewijk bezorgt thuis
Nieuws
20 april 2020

Sinds 2015 is de Leeszaal in Vreewijk een begrip. Je kunt er terecht voor een bak koffie een praatje en natuurlijk het lezen van een boek. Maar ook de leeszaal moest vier weken geleden de deuren sluiten.

Movisie: samenwerking met partners prachtig voorbeeld
Nieuws
19 april 2020

Movisie-adviseur Els Hofman schrijft over de aanpak van Humanitas en samenwerking met partners in de wijken. Dit is een prachtig voorbeeld van het recept in de snelkookpan van Humanitas en haar partners.

Zo vergeten ze de 'Plus-club' niet!
Nieuws
14 april 2020

Zo vergeten ze de Plusclub niet! Met dat idee heeft Frieda uit Vreewijk een leuk paascadeautje gebracht naar de vaste leden van de plus-club. En daar bleef niet niet bij....

Kick-off Sport en Cultuur Club Vreewijk
Nieuws
5 februari 2020

Vandaag was het zover! De aftrap van de derde Sport en Cultuur Club in het gebied Feijenoord werd door bijna 120 kinderen uit Vreewijk als spectaculair ervaren. Sport en Cultuur Club Vreewijk is van start!

Meezingen en stamppot in Vreewijk!
Nieuws
5 oktober 2019

Volle bak en één en al gezelligheid in Huis van de Wijk De Brink in Vreewijk op 55+ dag. Gezellig meezingen met Ed en lekker aan de stamppot.

De Landbouwbuurt in Vreewijk - Tour d'Achterpad
Nieuws
2 oktober 2019

Humanitas heeft met woningcorporatie Havensteder het voortouw genomen om samen met de stadsmarinier, politie, handhaving en Gemeente Rotterdam de problematiek rondom de Landbouwbuurt in Vreewijk aan te pakken.

Open Keuken in Vreewijk is open!
Nieuws
5 september 2019

Schuif je gezellig aan? Onze kok Anthony kookt voor ieder wat wils. Of het nou Hollandse pot, bami of het de heerlijke roti van de populaire roti-avond is.

Creavondschool “sokken breien met Wolgeluk”
Nieuws
28 augustus 2019

Samen gezellig de avond aan elkaar breien onder het genot van een kop koffie/thee en iets lekkers. Schrijf je nu in!

De Brink heeft een nieuw terras
Nieuws
26 juni 2019

Met steeds meer warmer wordende zomerdagen in aantocht is een mooi en comfortabel terras zeker geen overbodige luxe. Sinds kort heeft het Huis van de Wijk De Brink een fantastisch nieuw terras.

De Dag van Vreewijk!
Nieuws
18 juni 2019

Op 22 juni 2019 is het van 11:00 tot 16:00 uur de Dag van Vreewijk. Het hoofdthema van de dag is Engeland, omdat Tuindorp Vreewijk werd ontworpen naar het voorbeeld van Engelse tuinsteden.

De Brink is flex!
Nieuws
9 mei 2019

Bewoners die thuis geen computer hebben maar wel iets online willen opzoeken of uitwerken kunnen sinds februari terecht op één van de flexplekken in Huis van de Wijk De Brink.

Plusclub Vreewijk gestart
Nieuws
9 mei 2019

Donderdag 10 januari jl. is de Plusclub Vreewijk gestart, een wekelijks moment waar ouderen samenkomen voor een gezellige ochtend met diverse activiteiten.

Le Tour d’Achterpad
Nieuws
9 mei 2019

Humanitas neemt met o.a. de Politie, Havensteder, de stadsmarinier en handhaving deel aan het Intensief Beheer in de landbouwbuurt waarbij de aanpak van drugsoverlast en verloedering centraal staat.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden