De Boodschappendienst, een uitkomst in Vreewijk

15 maart 2021
Veel ouderen kunnen of durven niet naar de supermarkt vanwege het coronavirus. Dan is een boodschappen-bezorgservice ideaal. Maar wat als je als oudere geen internet hebt? Of de bezorgdiensten van de supermarkten snel volgeboekt zijn? Daar heeft Humanitas, in samenwerking met lokale supermarkt MCD, iets op gevonden. De Boodschappendienst.

Bang om besmet te raken

Vreewijkers die de dagelijkse boodschappen niet meer kunnen of durven te halen, kunnen sinds 16 februari een beroep doen op de boodschappendienst van Humanitas en supermarkt MCD op de Groenezoom. De 82-jarige meneer de Jong maakt er al een paar weken gebruik van. En hij is er blij mee. “Waarom ik zelf geen boodschappen kan doen? Omdat ik doodsbang ben om besmet te raken met het virus. Ik zie dat men zich in het algemeen steeds minder houdt aan de regels, helaas ook in supermarkten. Ik heb geen internet en kan daarom ook geen beroep doen op de bezorgservice van andere supermarkten. En bovendien is dat ook best duur.”

Hoe werkt het?

Op dinsdag en donderdag tussen 14.00-16.00 uur kunnen mensen naar Humanitas bellen om de boodschappen die bezorgd moeten worden, door te geven. Dat moet zo goed en duidelijk mogelijk gedaan worden, inclusief merknamen en hoeveelheid. In Huis van de Wijk De Brink coördineert Humanitas medewerker Rowenda Sneep de dienst. En doet zij, met de medewerking van collega’s en vrijwilligers, zelf de boodschappen en bezorging op woensdag en vrijdag.

Op het juiste moment

Meneer de Jong heeft weinig kennissen en zijn familie woont helaas te ver om hem te helpen. “Tot aan een paar weken geleden was er een lieve vriendin die de boodschappen voor mij deed. Zij stond altijd voor me klaar, maar zij is helaas ziek geworden en moest geopereerd worden. De boodschappendienst kwam precies op het juiste moment.”

De boodschappendienst is nu alleen nog in Vreewijk maar er wordt nagedacht om uit te breiden naar andere wijken in Feijenoord. Wilt u ook gebruik maken van onze boodschappendienst? Bel dan naar 06 82 28 67 45. U betaalt de normale prijs voor de boodschappen die u ook in de winkel zelf zou betalen. Voor het bezorgen van de boodschappen betaalt u €3,50 per keer.

Verder lezen

Meer nieuws
Waar deuren sluiten, gaan andere (bijna) open

Een buurthuis sluiten doe je niet voor je lol. In plaats van 2 dagen bleven we de afgelopen week helemaal dicht. We kunnen in ieder geval concluderen dat de vraag naar het buurthuis de Brink en zijn programmering enorm is in Vreewijk.

Sport en Cultuurclub Vreewijk al 150 deelnemers

Voor de kinderen van basisschool de Akkers in Vreewijk is het schooljaar nog maar net gestart, maar nu al staat hen iets heel leuks te wachten. Na een start in de wijken Feijenoord, Hillesluis en Bloemhof, start ook in Vreewijk de Sport en Cultuurclub. Dit betekent dat kinderen kunnen gaan dansen, toneelspelen, freerunnen, techniekles en huiswerkbegeleiding gaan krijgen.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden