Kan De Brink snel weer open?

14 mei 2020
Rowenda is al vijf jaar het gezicht van De Brink in Vreewijk. Het begon toen zij hierlangs ging, om te vragen of er ook activiteiten waren voor haar kinderen. Tijdens dit bezoek werd ze gevraagd om mee te komen helpen in de Brink. "Een van de toenmalige medewerkers zei: jij hoort hier thuis!". "Maar daar kom ik niet voor...was mijn eerste gedachte, maar twee weken stond ik voor 4 uur per week achter de bar, terwijl mijn jongens aan het knutselen waren". Het beviel goed en al snel was Rowenda 5 volle dagen in de week aan de slag.

Op 1 februari is Rowenda in de functie van beheerder Huis van de Wijk De Brink gestapt. Dit betekent meer coördinerende taken, bijvoorbeeld de begeleiding van de vrijwilligers. "Ik ben natuurlijk zelf lang vrijwilligers dus die ervaring kan ik gebruiken in mijn nieuwe functie.

Vreewijk is geweldig om te wonen, ik wil hier nooit meer weg; verteld Rowenda. Je wordt gezien, aangesproken. Sinds ze in de wijk werkt is dit nog meer toegenomen, dit voelt goed. Ook tijdens deze gekke Corona-tijd weten bewoners haar te vinden. Het is stil in De Brink, in het begin was het zoeken naar de juiste richtlijnen en op straat werd en wordt regelmatig gevraagd wanneer het weer open gaat. En of er gewoon een kop koffie of thee gedronken kan worden. De hulplijn is opgezet, maaltijden worden rondgebracht en hier wordt geweldig samengewerkt met Het Praathuis, Louisa van huiswerkbegeleiding en Wilskracht Werkt. Vanaf 1 juni komt er meer vrijheid en wat dat precies gaat betekenen, wordt de komende weken duidelijker. De eerste voorbereidingen zijn daar.

Wanneer je binnen komt, loop je tegen de hygiëne dispenser aan. Hier ontsmet je bij binnenkomst en vertrek je handen. Er zijn ontsmettingsmaterialen om alles af te kunnen nemen, er worden strepen op de grond gezet om de juiste afstand te kunnen bewaren en er zijn plastic schermen voor in de vergaderzalen en bij de balie. Dan kun je straks op een veilige manier aan de bar bestellen. Hoeveel mensen er binnen mogen zijn, gaat ook veel betekenen voor de opening. Voor de maaltijden moest je sowieso al een afspraak maken, mogelijk dat dit voor de activiteiten die weer van start gaan ook gaat gelden. De voorzorgsmaatregelen zijn belangrijk; zegt Rowenda. Er kan niet ineens 100 man binnenlopen voor een bak koffie. Wel hoopt ze dat alles weer zoveel mogelijk van start mag gaan en dat er voldoende ruimte is dat mensen spontaan langs kunnen komen voor een bak koffie, maar dat gaat de komende weken duidelijk worden. (Dus houdt deze website in de gaten).


En ook al zijn we nu gesloten, we zijn bereikbaar via bijvoorbeeld de Hulplijn om iedereen zo goed mogelijk verder te helpen.

Verder lezen

Meer nieuws
Leeszaal Vreewijk bezorgt thuis

Sinds 2015 is de Leeszaal in Vreewijk een begrip. Je kunt er terecht voor een bak koffie een praatje en natuurlijk het lezen van een boek. Maar ook de leeszaal moest vier weken geleden de deuren sluiten.

Movisie: samenwerking met partners prachtig voorbeeld

Movisie-adviseur Els Hofman schrijft over de aanpak van Humanitas en samenwerking met partners in de wijken. Dit is een prachtig voorbeeld van het recept in de snelkookpan van Humanitas en haar partners.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden