De Landbouwbuurt in Vreewijk - Tour d'Achterpad

2 oktober 2019
Tour d’Achterpad beslaat de problematiek rondom de vele achterpaadjes van o.a. de Landbouwbuurt in Vreewijk. Humanitas heeft met woningcorporatie Havensteder het voortouw genomen om samen met de stadsmarinier, politie, handhaving en Gemeente Rotterdam deze problematiek aan te pakken. Samen vormen ze het Intensief Beheer Team. Dit heeft tot een veiliger en plezierig woongenot geleid voor bewoners van de Landbouwbuurt.

Achterpaadjes zijn natuurlijk ideaal voor allerlei louche zaakjes en als vluchtroutes voor als de politie je op de hielen zit. Daarom is er destijds gekozen voor een stapsgewijze aanpak. Eerst werden de bewoners van de buurt actief benaderd d.m.v. huisbezoeken en te flyeren. Hierbij werd ingezet op activering van buurtbewoners en werden enquêtes ingezet. Nadat buurtbewoners gemobiliseerd waren ging men op pad. Samen werden de paadjes één voor één opgeknapt. Daar waar het nodig was werd er gebezemd, geharkt, opgeruimd en zijn er bomen gekapt. Er is een container voor grofvuil en groen geplaatst. Ook zijn er hekken en is er verlichting geplaatst. Voor de volwassen en kinderen werden leuke activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld een gezellige barbecue en lekkere ijsjes van de ijskar die speciaal hiervoor kwam. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat buurtbewoners zich nu een stuk veiliger voelen. Ook worden de achterpaadjes minder als vluchtroute voor de politie gebruikt.

Nadat we in oktober het laatste stukje hebben aangepakt, willen we gezamenlijk kijken naar de mogelijkheden in het naastgelegen park. Wellicht kunnen we het een park aantrekkelijker maken voor bewoners door het mooier te maken. Oftewel, Tour d’Toekomst waar wederom de inbreng van bewoners belangrijk zal zijn.

Volg je ons al op Facebook? Volg en like Vreewijk Daagt Je Uit om op de hoogte te blijven van nieuws uit de wijk!

Verder lezen

Meer nieuws
Open Keuken in Vreewijk is open!

Schuif je gezellig aan? Onze kok Anthony kookt voor ieder wat wils. Of het nou Hollandse pot, bami of het de heerlijke roti van de populaire roti-avond is.

Creavondschool “sokken breien met Wolgeluk”

Samen gezellig de avond aan elkaar breien onder het genot van een kop koffie/thee en iets lekkers. Schrijf je nu in!

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden