Movisie-adviseur Els Hofman: Vreewijk prachtig voorbeeld

19 april 2020
Movisie-adviseur Els Hofman schrijft over de aanpak van Humanitas en samenwerking met partners in de wijken. Dit is een prachtig voorbeeld van het recept in de snelkookpan van Humanitas en haar partners. Er komen allerlei elementen samen die horen bij het bereiken van de bewoners en het bieden van goede zorg en ondersteuning.

De werkzame elementen: Aanpakken en regie nemen als het nodig is, de bundeling van kennis, ervaring, professionaliteit en visie. Ondernemend zijn. Dicht bij de bewoner staan, maar de bewoner ook stimuleren een bijdrage te leveren.

De mooiste elementen zijn de persoonlijke benadering van alle bewoners: zo sluit je niemand buiten! Inleven in de bewoners en hun vragen; hoe sluit ik het beste aan? Vertrouwen komt naar boven als zeer belangrijk element. Wie heeft de beste toegang tot welke bewoners? En partners laten meedoen; wie kan wat het beste? Het is heel goed dat Humanitas focus aanbrengt: informeren, troost en hulp en entertainment. Ze bewegen mee met ontwikkelingen en kunnen daardoor flexibel zijn in wat ze doen.

Voor mij verdient het recept in deze snelkookpan absoluut een ster! Deze aandacht aan je bewoners laat zien hoe belangrijk ook welzijn en informele zorg op wijkniveau zijn in deze tijden.

Lees hier het hele artikel van Movisie

Verder lezen

Meer nieuws
Zo vergeten ze de 'Plus-club' niet!

Zo vergeten ze de Plusclub niet! Met dat idee heeft Frieda uit Vreewijk een leuk paascadeautje gebracht naar de vaste leden van de plus-club. En daar bleef niet niet bij....

Kick-off Sport en Cultuur Club Vreewijk

Vandaag was het zover! De aftrap van de derde Sport en Cultuur Club in het gebied Feijenoord werd door bijna 120 kinderen uit Vreewijk als spectaculair ervaren. Sport en Cultuur Club Vreewijk is van start!

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden