Van vrijwilliger naar een baan als beheerder

19 mei 2021
Rachel Spaans mag zich sinds kort coördinator / beheerder noemen van Het Bouwhuis in Vreewijk. Een mooie afronding van een moeilijke periode, waarin ze vanwege privé omstandigheden zonder werk samen met haar zoon kwam wonen in een nieuwe omgeving. Wat doe je dan om een beetje te wennen?

“Ik wilde weer onder de mensen komen en contacten maken, dus ik ging op zoek naar vrijwilligerswerk. Dat vond ik bij een zorginstelling, waar ik voor mensen met dementie zorgde. Mooi werk, maar ik vond het mentaal erg zwaar. Het was vooral moeilijk omgaan met het overlijden van bewoners. Na een half jaar ben ik op zoek gegaan naar beter passend vrijwilligerswerk.” Een buurvrouw wees haar op het Huis van de Wijk, De Brink. Daar was vast wel iets wat Rachel zou kunnen doen. Dat bleek ook het geval. Al snel kon ze aan de slag bij een samenwerkingspartner van Humanitas, Stichting De Uil. “daar koppelen we hulpverzoeken van ouderen of mensen met een smalle beurs aan vrijwilligers. Bijvoorbeeld hulp bij klusjes in huis of de tuin. Dat doen we samen met Paal en Perk.”

Eigen boontjes doppen

Rachel heeft wel werkervaring, ze werkte ook als administratief medewerker bij Fitland en deed ook logistiek werk. Die ervaring komt in haar huidige taken goed van pas. Inmiddels heeft Rachel een vast contract gekregen bij Humanitas en daar is ze heel trots op. “Ik ben zo blij dat ik niet meer afhankelijk ben van de Sociale Dienst. Natuurlijk, het was fijn toen ik ze nodig had, maar dat ik nu mijn eigen boontjes kan doppen vind ik heel belangrijk, ook als voorbeeld voor mijn zoon. Ik voel me nu zekerder en trots.”

Bouwhuis beheerder

Voor het Bouwhuis gaat Rachel aan de slag om vrijwilligers te werven en de dienstverlening onder de aandacht te brengen bij de bewoners in Vreewijk. Een mooie klus vindt ze, en helemaal passend bij haar. “Ik werk samen met hele leuke collega’s en vindt het heel fijn om anderen te helpen. Daarom hoop ik over enige tijd een opleiding maatschappelijk werk te kunnen doen, zodat ik van mijn ervaring en passie mijn werk kan maken en anderen nog beter kan helpen.”

Blijf positief

Gevraagd naar haar advies aan anderen: “Blijf in jezelf geloven. Ook al heb je het nu moeilijk, zoek hulp, bij vrienden of instanties. Herpak jezelf en blijf positief. Je kan het! Dat heb ik mezelf ook altijd voorgehouden. En kijk waar ik nu sta!”

Verder lezen

Meer nieuws
Nog meer (Pleinen) Programma in Vreewijk!

Het barst van de activiteiten op de pleinen in Vreewijk. Elke dag is er op het plein bij De Akkers (Duimdrop) voor kinderen van 4 t/m 12 jaar van alles te doen. Sport & spel bijvoorbeeld. Of freerunning, voetbal en dans.

De Brinkkast, er voor niets weer piekfijn uitzien

Ook in Vreewijk hebben mensen het financieel zwaar en soms moeite om rond te komen. In deze tijden, waarin de kledingwinkels ook nog gesloten zijn, is het fijn om een plek in je eigen buurt te hebben waar je kleding kunt uitzoeken. Kosteloos. Dat is De Brinkkast.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden