Waar deuren sluiten, gaan andere (bijna) open

30 september 2020
Een buurthuis sluiten doe je niet voor je lol. In plaats van 2 dagen bleven we de afgelopen week helemaal dicht. We kunnen in ieder geval concluderen dat de vraag naar het buurthuis de Brink en zijn programmering enorm is in Vreewijk. De hoeveelheid telefoontjes, teleurgestelde gebruikers aan de deur en het medeleven van wijkbewoners via de sociale media bewezen dat wel.

Aankomende week kunnen we gelukkig weer starten met de activiteiten.

Huurders kunnen weer gebruik maken van hun kantoorruimte. De plusclub, het koter-cafe en andere activiteiten kunnen beginnen. We hopen dat er door de strenge doch rechtvaardige blik van onze beheerders en vrijwilligers iedereen zich goed zal houden aan de 1,5 meter en andere regels. Absoluut hoogtepunt aankomende week, de roti afhaalmaaltijd op donderdag 1 oktober. Er zijn slechts 50 porties beschikbaar, dus als je ook roti wil, vergeet dan niet te reserveren!

De zolder ombouwen tot een flexplek voor onze collega’s nadert zijn eind. Op de eerste twee bijgevoegde foto’s krijg je al een aardig beeld van hoe het er uit komt te zien. Cor heeft wederom prachtige bureaus getimmerd. Het vergt nog wel een lakje en een verfje. Ook de ergonomische bureaustoelen moeten nog worden geplaatst. Maar als dat is gerealiseerd, dan zijn jullie allen welkom om heerlijk te komen werken in de Brink.

Wat ook voorspoedig gaat is het opknappen van “het netwerkhuis” aan de Disselstraat 12. Afgelopen dinsdag zijn we gestart met een werkontbijt. Dit was geregeld door onze netwerkpartner het Praathuis. Buren, geïnteresseerden en vele Brink vrijwilligers konden een kijkje nemen in het pand, en aangeven wanneer ze waarmee willen helpen. Schoonmaakwerkzaamheden, verven, elektrische werkzaamheden alles staat reeds gepland voor de komende weken. Sterker nog, het pand is in jaren niet zo schoon geweest dankzij Ada, Hanan, Rachel en Nel staat het van binnen en buiten te blinken.

Melanie, Zaher & Baily zijn aankomende weken aan het schilderen. En Cor gaat een aantal prachtige tafels maken. Mocht je nu de aankomende weken een middagje over hebben? zin hebben in therapeutisch schuren als karatekid? Schroom niet om je hulp aan te bieden, er is werk genoeg!

Aankomende woensdag heeft team vreewijk een teamdag met oa. het place making spel om de puntjes op de i te zetten wat betreft de Disselstraat. Ook sluiten we Q3 af en stellen we gezamenlijke doelen voor Q4. In de avond wordt er samen met onze vrijwilligers op gepaste wijze gedineerd, om ze te bedanken voor hun inzet in de afgelopen periode.

We hebben er zin in!

Team Vreewijk

Verder lezen

Meer nieuws
Sport en Cultuurclub Vreewijk al 150 deelnemers

Voor de kinderen van basisschool de Akkers in Vreewijk is het schooljaar nog maar net gestart, maar nu al staat hen iets heel leuks te wachten. Na een start in de wijken Feijenoord, Hillesluis en Bloemhof, start ook in Vreewijk de Sport en Cultuurclub. Dit betekent dat kinderen kunnen gaan dansen, toneelspelen, freerunnen, techniekles en huiswerkbegeleiding gaan krijgen.

De Brink blijft nog even dicht

Helaas hebben we moeten besluiten de Brink langer dicht te houden, tot in ieder geval maandag 28 september.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden