WIJ010 – kickboksen in de buitenlucht

25 augustus 2021
Het zal niemand ontgaan zijn, maar deze zomer kon de jeugd deelnemen aan leuke, sportieve en leerzame activiteiten. Georganiseerd in alle wijken van Feijenoord. Onder de noemer ‘WIJ010’ is een scala aan activiteiten aangeboden in de huizen van de wijk of op pleinen. Zoals basketballen, voetballen, e-gamen, skaten, leren acteren, theater- of circusles.

De activiteiten worden aangeboden door lokale aanbieders uit de wijken, maar ook door grote Rotterdamse instellingen zoals Circus Rotjekor en Jeugdtheater Hofplein. Deze partners van Humanitas en Humanitas zelf hebben hierbij de achterliggende gedachte om de jeugd kennis te laten maken met het verenigingsleven.

Een kickbokslegende

Deze week waren we op bezoek in Vreewijk, waar kickboks-legende Jan Oosterbaan deze zomer de jeugd trakteerde op energieke kickbokslessen in de buitenlucht. De voormalige wereldkampioen zwaargewicht heeft al jaren een eigen school aan de rand van Vreewijk en vindt het geweldig om de jongens en meisjes van Feijenoord kennis te laten maken met het kickboksen, maar dan in hun eigen wijk.

“Ik heb zelf al een tijdje geen rol meer in mijn gym, waar mijn zoon nu de scepter zwaait. Maar ik vind het natuurlijk nog wel superleuk om te doen. Tegenwoordig ben ik zelf werkzaam bij Jeugdwerk Nederland, waar ik jongeren, met een bepaalde bagage, begeleid en ondersteun. Dus deze samenwerking met Humanitas vind ik alleen maar goed.”

Kickboksen 01

Ik ga me zeker inschrijven

Terwijl de jongens en meiden de opdracht krijgen om alvast wat opwarmoefeningen te doen, loopt Jan heen en weer naar zijn busje om nog meer bokshandschoenen te halen, want er komen steeds meer jongens en meiden bij op het sportcomplex Sparrendaal. Een van de deelnemers is de 14-jarige Shanta. Samen met haar vriendin oefent ze op een aantal stoot combinaties. “Dit is de tweede keer dat ik hieraan mee doe en ik vind het geweldig. Ik had al aangegeven dat ik misschien wel lid wil worden van de kickboksschool maar nu weet ik het zeker; na de zomervakantie ga ik me inschrijven.”

Broodnodig

Jan deelt hier en daar nog een stoot én een compliment uit. Terwijl de muziek uit de boxen schalt, beginnen de tieners steeds meer en meer te zweten. “Kijk, dat moet je hebben. Ik moet eerlijk zeggen dat deze jeugd wel braaf is hoor. Ik ben vooral gewend te werken met wat meer problematische en wat oudere jongeren. Heel belangrijk, bijvoorbeeld gezien de tendens van het messen trekken in de stad. Maar wat hier gebeurt is ook broodnodig. Want als deze jongens en meiden nu al leren hoe om te gaan met bepaalde situaties, ben je de problemen een stap voor. En als ze zich ook nog gaan inschrijven als lid, dan zie ik de toekomst rooskleurig in. En daar doen we het voor.”

Kickboksen 05

Verder lezen

Meer nieuws
Koken in de vakantie

Zoals elke zomer wordt er weer van alles georganiseerd. Het vakantieprogramma zit vol met activeiten zoals; Real life games, basketbal, freerunnen en ook koken! Team Vreewijk van Humanitas heeft het er druk mee, want het blijkt een groot succes.

Jongeren van Startmotor trekken zich het lot van ouderen in Vreewijk aan

De Startmotor, in Vreewijk, wil Rotterdamse jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 27 jaar een betaalbaar alternatief bieden op de oververhitte woningmarkt. Humanitas ging een samenwerking met ze aan om eenzame ouderen een bezoekje te brengen.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden